fbpx
Avgifter Låg
Hastighet Hög
Tjänst Handelsplats
GÅ TILL SIDA

IG Recension

IG Recension. IG Markets är världens största CFD-leverantör med en årlig omsättning på över fyra miljarder kronor (2015). IG Markets har funnits sedan år 1974 och är därför en av de mest etablerade marknadsplatserna i branschen. Exempel på kryptovalutor som du kan skaffa dig exponering mot hos IG är BTC, BCH, LTC, ETH, DASH, XLM, NEO, XRP, och EOS.

Om IG Markets 

IG Markets är världens största CFD-leverantör med en årlig omsättning på över fyra miljarder kronor (2015). IG Markets har funnits sedan år 1974 och är därför en av de mest etablerade online mäklarna i branschen. De har huvudkontor i London och det är där de är registrerade. De är även börsnoterade på London Stock Exchange och reglerade av den brittiska finansinspektionen (FCA) och uppfyller således alla de finansiella kraven för en handelsplattform.

IG tillhandahåller handel på över 10,000 marknader och har flera olika handelsplattformar, allt utifrån ens behov.

IG är en sajt där man bland annat kan ägna sig åt spread betting, valutahandel (forex) och köpa Contracts for Difference (CFD). Totalt kan du skaffa dig riskexponering mot över 10,000 olika underliggande tillgångar; allt från aktier och obligationer till internationella råvarupriser till diverse index. Vad gäller valutahandeln så finns alla stora valutapar representerade, plus mindre valutor och krypto valutor.

IG ägs av IG Markets Ltd, ett väletablerat företag som varit igång sedan 1974 och har sitt huvudkontor i Storbritannien, och många handlare uppskattar att IG är licensierade och reglerade av Storbritanniens Financial Conduct Authority (FCA) istället för att ha licens från någon avlägsen söderhavsö. Licensnumret är 04008957. Dessutom är den svenska filialen av IG registrerad hos Finansinspektionen.

Svenska handlare är varmt välkomna hos IG, och det går att nå kundtjänsten genom att ringa det svenska telefonnumret 08 – 505 15 000 eller skicka e-post till kundservice@ig.com.

Minsta insättning hos IG 

Minsta insättning hos IG är 3 000 SEK eller motsvarande i annan valuta

Minsta handelspost

Om du har ett standardkonto kan du handla med poster så små som £1 eller motsvarande. Det vill säga cirka 12 SEK.

IG Handelsplattformar

IG har tagit fram en egen handelsplattform som är skräddarsydd i enlighet med deras önskemål, och den har överlag fått mycket positiv kritik från handlare. Layouten går att anpassa efter eget gottfinnande och det finns massor av handels- och analysverktyg att använda sig av.

Om du så föredrar kan du dock använda den välkända handelsplattformen MetaTrader4 (MT4) istället. Är man redan bekant med MT4 (den används ju av så många olika mäklare online) kan det givetvis vara smidigt att fortsätta använda den istället för att ge sig på en helt ny plattform, så det är trevligt att IG erbjuder denna möjlighet.

IG:s egna handelsplattform är endast tillgänglig för handel i webbläsaren, medan MT4 går att använda både i webbläsaren och i nedladdat format. Obs! För smartphones och tablets finns mobil-appar att a ladda ned, oavsett om man vill använda IG’s egna plattform eller MT4.

IG Handelskonton

Hos IG finns det olika handelskonton för handel med riktiga pengar, plus demo kontot där du handlar med låtsaspengar. De två viktigaste kontona för handel med riktiga pengar är:

 • Standardkonto
 • Professionellt konto

Man måste uppfylla vissa kriterier för att beviljas ett professionellt konto, eftersom dessa konton endast är för erfarna handlare. Med ett professionellt konto får man mer flexibilitet vad gäller till exempel hävstångshandel, men man förlorar samtidigt det konsumentskydd som gäller för standardkontot.

För att standardkonto hos IG är minsta handelsposten 1 GBP eller motsvarande, och den övre gränsen per enskild option är £300.

DMA

Om man är intresserad av algorithm handel finns möjlighet att ansöka om ett DMA-konto, som är bättre anpassat för denna sorts handel. Med ett DMA-konto kan du bland annat delta i auktioner innan marknaden öppnar och efter att den har stängt. Man måste uppfylla vissa kriterier, bland annat vad avser erfarenhet, för att beviljas ett DMA-konto hos IG.

CFD

 • FTSE spread: 1 pt
 • GBPUSD spread: 0.9 pips
 • Oil spread: 3 pips
 • Stocks spread: 0.1% Var

Valutahandel

 • EURGBP spread: 2 pips
 • GBPUSD spread: 0.9 pips
 • EURUSD spread: 0.6 pips
 • BTC spread: 0.6%
 • ETH spread: 1.5%

IG Markets Kryptovalutor

 • BTC, BCH, LTC, ETH, DASH, XLM, NEO, XRP, och EOS.

IG Markets Kundtjänst

Svenskspråkig kundtjänst är tillgänglig vardagar klockan 09:00-18:00 via telefon, e-post och live chat.

Engelskspråkig kundtjänst är tillgänglig oavbrutet från klockan 09:00 lördag till klockan 23:00 fredag. Det är alltså endast under natten mellan fredag och lördag som den är stängd.

Telefonnummer till den svenska kundtjänsten: 08-505 15 000, 08-505 15 003
E-postadress till den svenska kundtjänsten: kundservice@ig.com

Om du inte vill ringa upp själv, skicka ett meddelande till kundtjänsten via e-post eller livechat och be dem ringa upp dig istället.

IG Recension – Insättningar och uttag

Exempel på metoder som kan användas för insättningar och uttag hos IG är VISA, MasterCard och banköverföring.
IG tar inte ut några insättnings – eller uttagsavgifter.

För att komma igång att handla med ett standardkonto måste du sätta in minst £250 eller motsvarande. Denna IG recension ger IG betyget 95 av 100. Det är helt enkelt en av de allra bästa aktörerna i världen att handla med kryptovaluta men också med massor med andra värdepapper. Denna IG recension gjordes första gången i december 2019.

Läs mer
 • Världens största börs
 • 50 Dollar i Signup Bonus
 • Mycket låga avgifter
GÅ TILL SIDA
Läs mer
 • Amerikansk Kryptobörs
 • Enormt Utbud
 • Mycket Hög Ränta
GÅ TILL SIDA
Läs mer
 • 500 Dollar Bonus!
 • + 500 Coins
 • Bra Staking
GÅ TILL SIDA
Läs mer
 • Svensk Jättebörs
 • 100 Tokens + Bra Ränta
 • Lägst Avgifter
GÅ TILL SIDA
https://9capital.org/
http://2982hotel.site/contact/
https://vatankurumsal.com/
http://gitasantihnusantara.org/
https://home-fixers.ae/
https://t-k.vip/
https://adrianazuniga.net/
https://adamoorthopaedic.com/
http://ciseelektrik.com/
https://smec.com.sg/
http://eventsglobal247.com/
https://reviewgames.id/
https://dtaajq.com/
http://imkovadesarollo.com/
https://www.nazaistudio.ma/
http://econohogar.com/
http://www.bellacucina.cl/
http://biroutraduceriploiesti.ro/
http://bcsservices.co.za/
https://suntech.com.co/
http://www.icekulbrands.co.za/
https://fundacionbartolocolon.com/
https://belajarbaking.xyz/
http://dinhhuonggiaoduc.com/
http://dronesgoiania.com.br/