Coinbase Recension

Coinbase recension. Amerikanska Coinbase är en av världens största handelsplatser för kryptovalutor. Här kan du enkelt köpa och sälja Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) och många fler kryptovalutor.

Idag är Coinbase ett av världens största Bitcoin-företag med fler än 9 miljoner användare i över 30 länder, inklusive Sverige. Det är ett företag med hög säkerhet och stor pålitlighet på kryptomarknaden. Coinbase har fokus på att bygga säkra produkter med hög användarvänlighet.

Coinbase funkar utmärkt för svenskar

Här beskriver vi hur Coinbase startades och blev ett av världens allra största företag på Bitcoin-marknaden. Vi visar hur man använder deras online-plånbok och säkert förvarar sina kryptovalutor. Vilka säkerhetsåtgärder som finns och hur Coinbase skyddar dina kryptovalutor. Hur bra deras integritetspolicy för användarkonton är och vad du bör tänka på. Vilka avgifter och gränser som finns för olika produkter. Vi kommer också recensera användarupplevelsen och alla användarfunktioner.

Avslutningsvis kommer vi visa hur man öppnar konto och köper Bitcoin eller andra kryptovalutor på deras plattform. I slutet av recensionen har vi också inkluderat skärmdumpar från deras webbplats och vi listar alla för- och nackdelar med Coinbase. Nedan har vi sammanställt en överblick av några sektioner från denna recension.

Coinbase recension – historik

Coinbase grundades 2012 och är baserat i Kalifornien, USA. Företaget har stora investerare och idag är Coinbase världens största Bitcoin-företag och finns i över 30 länder på 10 olika språk. Coinbase jobbar nära tillsynsmyndigheter och har fått licenser i nästan alla delstater i USA. Det är en av anledningarna till varför företaget har hög säkerhet och stor pålitlighet. Coinbase är väl i Sverige sedan flera år.

Coinbase säkra wallet

Coinbase har en av de säkraste online-plånböckerna för Bitcoin, Ethereum och Litecoin. Man har avancerade säkerhetsfunktioner som andra handelsplatser inte erbjuder. Coinbase både skyddar och kontrollerar alla privata nycklar som används i blockkedjan för att verifiera ägarskap av kryptovalutan. På detta sätt fungerar Coinbase mer som en bank istället för en vanlig.

Coinbase recension hemsida

Coinbase plattform har ett enkelt och snyggt gränssnitt som passar bra för nybörjare på kryptomarknaden. Coinbase har fokuserat på att förenkla köpprocessen av bitcoin för att locka nya användare. Samtidigt är GDAX-handelsplatsen kopplad till din Coinbase plånbok vilket erbjuder professionella traders alla orderalternativ och verktyg som behövs. Coinbase har för tillfället en av de bästa användarupplevelserna av alla Bitcoin-handelsplatser. Dessutom finns det en bra app för Android och iOS.

Säkerhet och skydd

Coinbase är ett mycket stabilt bolag med god finansiering och har investerat väldigt mycket i sin säkerhet. Från en säkerhetssynpunkt har Coinbase kanske den allra bästa handelsplatsen för kryptovalutor. Företaget skyddar dina bitcoin genom reservhantering och offline förvaring av kryptovalutor. Dina privata nycklar som behövs för att signera transaktioner delas upp i bitar och lagras på papper och offline hårddiskar på olika platser med säkerhetskopior. Om du är bosatt i USA skyddas också dina pengar av insättningsgaranti (FDIC Insurance) upp till 250,000 dollar.

Vilka avgifter tar Coinbase i Sverige?

Coinbase Sverige har generösa köp- och säljgränser på plattformen rimliga avgifter. Det finns handelsplatser med lägre avgifter men användarvänligheten kan vara betydligt sämre. Coinbase har kanske marknadens allra enklaste köpprocess och avgifterna varierar mellan 1.49% till 3.99% beroende på om man köper kryptovalutor med banköverföring eller direkt med kredit/bankkort. Nedan under sektionen avgifter och gränser finns mer information och en tabell med alla avgifter / betalningsmetoder för Sverige och andra länder.

Öppna konto hos Coinbase i Sverige

1. Registrering av konto

Att öppna konto på Coinbase Sverige går snabbt och är enkelt. Användare behöver ange ett för- och efternamn, en e-postadress och ett lösenord. Det är allt du behöver fylla i för att registera dig. Sist behöver du intyga att du är 18 år eller äldre, godkänna användaravtalet och sekretesspolicyen samt verifiera att du inte är en robot med reCAPTCHA. Strax därefter kommer du få ett e-postmoddelande för att slutföra registreringen av kontot. Öppna ett konto här och köp eller sälj för $100 eller mer så får du $10 gratis bitcoin!

2. Uppgifter för profil

När du verifierar din e-postadress kommer du för första gången in på ditt konto hos Coinbase. Där kan du fylla i frivilliga uppgifter för din profil. Ju mer information du lämnar, desto högre blir din köp- och försäljningsgräns på kontot. Coinbase börjar med att fråga om du är en individ eller företag för att bestämma din typ av konto. Därefter blir du tillfrågad om att verifiera ditt mobilnummer och ladda upp bild på din identifikation. Avslutningsvis får du välja vilken betalningsmetod du vill använda.

3. Insättning av pengar

Du kan välja mellan banköverföring eller bankkort när du ska köpa kryptovalutor. Antingen kan du sätta in pengar med en SEPA överföring i Europa vilket tar 1-3 dagar, eller en vanlig banköverföring i USA vilket tar 5-7 dagar. Om du tycker det tar för lång tid kan du köpa kryptovalutor direkt med ditt kredit/bankkort (det kräver att du laddar upp bild på ditt ID-kort). Detta är det enklaste sättet att köpa bitcoin på och är rekommenderat om det är första gången du köper. Nedan har vi gjort en guide till hur man köper bitcoin med kredit/bankkort.