fbpx

Paris Hilton Investerar I Origyn

Paris Hilton, arvinge till Hilton hotels som blev känd för 25 år sedan på grund av sitt vilda festande primärt, har investerat i en NFT plattform baserad i Schweiz. Det mest intressanta med detta är kanske att Origyn valt att bygga sin NFT plattform på Dfinitys omtalade Internet Computer Project och inte på Ethereum.

Hilton gick med i en finansieringsrunda på 20 miljoner dollar i det schweiziska ideella NFT-projektet Origyn Foundation. Deltagare i den senaste omgången inkluderar den legendariska investeraren Bill Ackmans hedgefond Table Management och kryptoföretaget Polychain Capital. Origyns nya värdering är 300 miljoner dollar.

Origyn körs på Dfinitys Internet Computer Project och använder artificiell intelligens för att göra det möjligt för smartphone-användare att autentisera och tokenisera både fysiska och digitala tillgångar.

Pengarna som samlas in i denna investeringsrunda kommer att finansiera forskning och utveckling inför lanseringen av Origyns OGY-token nästa år. OGY kommer att fungera som plattformens inbyggda verktygstoken, vilket garanterar dess NFT-certifikat och gör det möjligt för innehavare att delta i förvaltningen av plattformen.

“NFT är ett sätt att förnya, stärka andra och tänja på gränserna för hur artister interagerar med sina fans”, sade Hilton i ett förberett uttalande. “ORIGYN Foundation leder satsningen genom att lägga makten i händerna på konstnärer, kreatörer, kreativa och samlare, vilket jag är stolt över att vara en del av”.

Sedan starten 2016 har Zürich-baserade DFINITY Foundation arbetat med Internet Computer Project. Dominic Williams grundade den ideella organisationen. Målet var att skapa ett decentraliserat Internet genom att sammanföra matematiker, programmerare, kryptografer och databasexperter. Internet Computer Project (ICP) är världens 30:e största kryptovaluta just nu men har tappat mycket i pris sedan sin launch i maj i år. Se ICP priset och kurshistoriken här.