fbpx

Norges Största Kryptobörs till Sverige

Dagens Naeringsliv, Norges motsvarighet till Dagens Industri, berättar att Norges största kryptobörs Norwegian Block Exchange kommer till Sverige. Svenska konkurrenter som Safello och BTCX får se upp då den norska ägarfamiljen har koll på läget.

Norwegian Block Exchange (NBX) är en norsk kryptovalutabörs som erbjuder ett begränsat antal kryptovalutor på sin marknadsplats. Företaget grundades 2018 och har växt snabbt. Nu väljer ägarna att lansera i grannländerna Sverige och Danmark och har skapat ett valutakonto för svenska och danska kronor.

NBX startades av Bjørn Kjøs och hans svärson Stig Kjos-Mathisen strax efter man kommit på idén på julhelgen 2017. I nuläget omsätter den norska kryptobörsen kryptovaluta för cirka 150 miljoner norska kronor per månad.

– Det geniala med kryptovaluta och blockchain-teknik är att det raderar gränser som tidigare har varit begränsande för att endast traditionella finansinstitut har haft möjlighet att erbjuda sina tjänster. Rent strategiskt är det viktigt för oss att få fotfäste i Norden innan vi går vidare till Europa, säger Kjos-Mathisen.

NBX siktar på att bli Nordens första kryptobank

Familjen Kjos har stora ambitioner med bolaget och planerar att bli Nordens första kryptobank. De har ansökt om licens och säger till DN att de i bästa fall kan beviljas detta i början av 2022. Planen är att skapa både ett betalningsföretag och en bank. NBX är registrerade vid norska Finanstilsynet som är motsvarigheten till Finansinspektionen i Sverige.

Aktuella kryptovalutakurser

Bitcoin Live Kurs och historiska grafer
Ether Live Kurs och historiska grafer
Binance Coin Live Kurs och historiska grafer
Dogecoin Live Kurs och historiska grafer

Se världens 200 största Kryptovalutors Live Kurser här. 

KÄLLA: Dagens Naeringsliv