LocalBitcoins – hur funkar det? Följ vår enkla guide nedan för att se hur det funkar att använda värdens största marknadsplats för köp och sälj av Bitcoin. LocalBitcoins funkar som Blocket men är bara för Bitcoin. 

LocalBitcoins – hur funkar det?

1. Registrera ett konto hos LocalBitcoins, du får då en gratis plånbok på webbplatsen. Inga ytterligare appar behövs.

2. Gå till huvudsidan och fyll i formuläret med det belopp du vill köpa samt i vilken valuta, ange sedan din plats och välj en betalningsmetod. Webbplatsen kommer så automatiskt att lista Bitcoin säljare som är tillgängliga i din region.

3. Från listan med annonser väljer du en från en säljare/köpare med gott rykte och gärna en som gjort många affärer tidigare. Du kan klicka på ”Köp” knappen för att visa mer information om en annons. Läs igenom dem innan du skickar in köp/sälj-förfrågan.

4. Skriv i den blå rutan hur mycket du vill köpa, skriv ett meddelande till säljaren och klicka på “Send trade request” för att starta handeln.

5. När du har betalat, klicka på knappen ”Jag har betalat”. När säljaren har verifierat att din betalning har tagits emot kommer LocalBitcoins släppa dina Bitcoin och de är omedelbart tillgängliga i din plånbok.

Fördelar med LocalBitcoins

En fördel är att du får gratis wallet. En annan fördel är att du kan sätta ditt eget pris och att det är 100% anonymt att köpa och sälja på LocalBitcoins. Det funkar utmärkt att använda Swish och är väldigt tryggt då LocalBitcoins är mellanhand för alla transaktioner. LocalBitcoins finns i 248 länder i världen vilket också kan vara en stor fördel.

Mer om LocalBitcoins – läs vår LocalBitcoins Recension för mer info om den största marknadsplatsen i världen för Bitcoin.