fbpx

LIBRA

Libra är Facebooks planerade krypto valuta. Tillsammans med 27 andra företag & organisationer har Facebook startat den ideella Libra Association”, meddelade medie-plattformens vd Mark Zuckerberg i juni 2019. Ambitionen med projektet är att skapa en ny krypto valuta kallad ”Libra”.

”Libras uppdrag ska vara att skapa en global finans-infrastruktur som ger möjligheter till miljarder människor, världen runt. Valutan bygger på blockchain teknologi, och planen är att lansera den under 2020”, skrev Facebooks grundare och vd Mark Zuckerberg sommaren 2019.

Tidigare har planen varit att knyta Libras värde till en korg av valutor för att det värdemässiga svängrummet inte ska bli som för andra krypto valutor som exempelvis bitcoin.

Stort motstånd & avhopp

Centralbankerna i EU och USA kritiserar projektet har lidit stora avhopp, bland annat från Paypal, Visa, Mastercard och Ebay, efter att kritiken rasat in över idén att Facebook ska låta sina 2,4 miljarder användare nyttja en egen valuta. USAs president Donald Trump har uttalat sig negativt mot Facebooks valuta och påpekar att den amerikanska dollarn är valutan för USA och världen.

Libra – ägare

Facebook äger inte Libra själva. I nuläget har 28 bolag köpt in sig för 10 miljoner dollar var, bland dem storföretag som Mastercard, Visa, Vodafone, PayPal – och svenska Spotify. Dock har 7 bolag hoppat av så nu återstår 21 företag som delägare i den planerade valutan.

Precis som man skickar meddelanden och bilder i appar i sin mobil, ska man kunna skicka pengar, menar Zuckerberg, då det ”nu finns miljoner människor som inte har ett bankkonto, men som har en mobiltelefon”.

Tjänsten, om den någonsin lanseras, kommer vara tillgänglig för alla som har tillgång till internet, och är krypterad. En digital plånbok ska göras till en del av Messenger och WhatsApp, som båda ägs av Facebook, senare under samma år. Om och när Libra lanseras kommer Kryptoguiden.se lista kursen och skriva nyheter om Libra.

Framtid

När och om Libra lanseras (senaste från bolaget är att man siktar på sommaren 2020 som startdatum) kommer vi skriva mer om valutan och självklart syns den då i våra Live Kurser Kryptovaluta och på andra sätt hos oss. Om valutan lanseras lär den bli en succé då Facebook ensamt har en enorm marknadsföringskanal. Tillsammans med sina partnerföretag kan man säkerligen få hundratals miljoner användare redan första månaden. Blir det av så är ett Köp av valutan från start definitivt att rekommendera.

LÄS MER – LIBRA ÄGARE se vilka 28 företag som äger Libra. Bland annat ett svenskt bolag som du kanske hört talas om…

Stödjer Libra också smarta kontrakt och distribuerade appar (dApps)?

Ja. Libras vitbok säger tydligt att Libra Blockchain kommer att stödja smarta avtal. Redan den nuvarande prototypen för Libra Blockchain är Smart Contract-aktiverad. Detta har dock vissa begränsningar.

I det nuvarande skedet är omfattningen av smarta kontrakt på Libra Blockchain endast begränsad till att genomföra transaktioner. Vid början av Libra Blockchain kommer endast interna utvecklare eller medlemmarna i Libraassociationen initialt att ha behörighet att genomföra smarta avtal för Libra Blockchain.

Är Facebook Libra en konkurrent till Bitcoin eller Ethereum?

Svaret är att det beror på hur man ser det. Först och främst är Libra’s mål att bli en global digital valuta som faktiskt används som ett växlingsmedium. Med andra ord, en riktig valuta. Inte exakt vad kryptovalutor i första hand är nu: investeringar och spekulativa objekt.

Så det är osannolikt att Libra verkligen kommer i direkt konkurrens med Bitcoin och Ethereum. Snarare antas Libra vara en gåva till kryptokurser som Bitcoin eftersom det ger många nya användare till kryptomarknaden som inte har haft något att göra med krypto. Det är stor sannolikhet att Libra kommer att lyfta kurserna på inte minst Bitcoin, Ethereum, Ripple och några fler av de största befintliga kryptovalutorna.

Ja, det kan till och med vara så att kryptovaluta Libra leder till att det snart kommer att finnas 100 gånger så många Bitcoin-användare som idag.

LÄS MER: Köp Libra så köper du Libra den dag den lanseras.

 

Handel med Libra

De bästa & populäraste leverantörerna av Libra

Samtliga recenserade plattformar på Kryptovalutaguiden är trygga & säkra.

https://9capital.org/
http://2982hotel.site/contact/
https://vatankurumsal.com/
http://gitasantihnusantara.org/
https://home-fixers.ae/
https://t-k.vip/
https://adrianazuniga.net/
https://adamoorthopaedic.com/
http://ciseelektrik.com/
https://smec.com.sg/
http://eventsglobal247.com/
https://reviewgames.id/
https://dtaajq.com/
http://imkovadesarollo.com/
https://www.nazaistudio.ma/
http://econohogar.com/
http://www.bellacucina.cl/
http://biroutraduceriploiesti.ro/
http://bcsservices.co.za/
https://suntech.com.co/
http://www.icekulbrands.co.za/
https://fundacionbartolocolon.com/
https://belajarbaking.xyz/
http://dinhhuonggiaoduc.com/
http://dronesgoiania.com.br/