fbpx

Kina förbjuder kryptovaluta

Peking: Kina har förbjudit finansinstitut och betalningsföretag att tillhandahålla tjänster relaterade till kryptovalutatransaktioner och varnar investerare mot spekulativ kryptohandel. Raset fortsätter på kryptomarknaden med rejäla nedgångar över hela linjen. Följ aktuella Kryptovaluta Kurser Live här.

Enligt förbudet får sådana institutioner, inklusive banker och onlinebetalningskanaler, inte erbjuda kunderna någon tjänst som involverar kryptovaluta, såsom registrering, handel, clearing och avveckling, säger tre Kinesiska branschorgan i ett gemensamt uttalande på tisdag. ”Nyligen har kryptovalutapriser skjutit i höjden och sjunkit, och spekulativ handel med kryptovaluta har återhämtat sig, allvarligt kränkt säkerheten för människors egendom och stör den normala ekonomiska och finansiella ordningen”, sade de.

Institutionerna får inte tillhandahålla sparande, lån eller pantsättningstjänster för kryptovaluta eller utfärda finansiella produkter relaterad till kryptovaluta, säger uttalandet också.

Kina har förbjudit kryptobörser och initiala mynterbjudanden (ICO) men har inte stoppat individer från att hålla kryptovalutor.

Kina begränsade Kryptomarknaden redan 2017

Den Kinesiska regimens drag nu var inte alls det första mot kryptovaluta. Redan 2017 stängde Kina av sina lokala kryptovalutabörser och kvävde en spekulativ marknad som hade svarat för 90% av den globala bitcoinhandeln.

I juni 2019 utfärdade People’s Bank of China ett uttalande som sade att de skulle blockera tillgången till alla inhemska och utländska kryptovalutabörser och Initial Coin Offering-webbplatser, i syfte att begränsa all kryptovalutahandel med ett förbud mot utländska börser.

Uttalandet lyfte också fram riskerna med kryptovalutahandel och sade att virtuella valutor ”inte stöds av verkligt värde”, deras priser kan lätt manipuleras och handelsavtal skyddas inte av kinesisk lag.

De tre Kinesiska branschorganen är: National Internet Finance Association of China, China Banking Association och Payment and Clearing Association of China.

Raset fortsätter på Kryptomarknaden

Bitcoin är ned drygt 12% senaste dygnet, Ethereum ned nära 15%, Dogecoin är ned 17% och Kinesiska Binance Coin har tappat hela 19% sista 24 timmarna. I nuläget har XRP återtagit sin position som världens tredje största kryptovaluta.

Följ aktuella Kryptovaluta Kurser Live här.

https://9capital.org/
http://2982hotel.site/contact/
https://vatankurumsal.com/
http://gitasantihnusantara.org/
https://home-fixers.ae/
https://t-k.vip/
https://adrianazuniga.net/
https://adamoorthopaedic.com/
http://ciseelektrik.com/
https://smec.com.sg/
http://eventsglobal247.com/
https://reviewgames.id/
https://dtaajq.com/
http://imkovadesarollo.com/
https://www.nazaistudio.ma/
http://econohogar.com/
http://www.bellacucina.cl/
http://biroutraduceriploiesti.ro/
http://bcsservices.co.za/
https://suntech.com.co/
http://www.icekulbrands.co.za/
https://fundacionbartolocolon.com/
https://belajarbaking.xyz/
http://dinhhuonggiaoduc.com/
http://dronesgoiania.com.br/