fbpx

Red Date Technology Bygger BSN

Hongkong-baserade Red Date Technology, designern av Kinas statsstödda Blockchain-baserade Service Network (BSN), har lanserat ett nytt projekt för att implementera både stablecoins och centralbanks digitala valutor (CBDC) i gränsöverskridande betalningar.

Initiativet tillkännagavs denna vecka vid World Economic Forum (WEF) i Davos, Schweiz, rapporterade South China Morning Post. Den framtida plattformen, kallad Universal Digital Payments Network (UDPN), bör säkerställa interoperabilitet mellan de två typerna av tokens.

Målet är att tillåta företag från olika länder att ”handla och göra affärer i olika reglerade digitala valutor”, förklarar UDPN-projektet. För att ytterligare utveckla sina avsikter skrev det regeringsstödda företaget:

Precis som SWIFT-nätverket skapade den ursprungliga gemensamma standarden för meddelanden mellan finansiella institutioner över olika avvecklingssystem, kommer UDPN att tjäna samma syfte för den framväxande generationen av CBDC:er och stablecoins.

SWIFT, eller Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication, är det vanligaste systemet för interbanköverföringar globalt. Men det har setts som ett instrument för västvärlden som till exempel skar av ryska banker från nätverket efter Moskvas invasion av Ukraina. Både Ryssland och Kina har eftersträvat större autonomi från SWIFT. Sedan 2014 har den ryska regeringen utvecklat sitt system för överföring av finansiella meddelanden (SPFS) medan Peking 2015 lanserade gränsöverskridande interbankbetalningssystem (CIPS).

Dessutom utfärdade People’s Bank of China en digital yuan hösten 2021, för närvarande den mest använda CBDC med försök som expanderar i ett antal regioner. En digital rubel är i vardande med Ryska federationen som accelererar schemat för lanseringen mitt i västerländska sanktioner.

Kinas Digitala Yuan Redo Att Erövra Världen – artikel från sommaren 2021.

Deutsche Bank, HSBC, Standard Chartered och Bank of East Asia var alla närvarande vid UDPN-evenemanget och antas vara bland de banker som testar Kinas nya SWIFT konkurrent nu och fram till juni i år.

Red Date Technology lanserade BSN 2020, tillsammans med den statligt ägda telekomjätten China Mobile, bankkortsclearingtjänsten Unionpay och State Information Centre, en statlig tankesmedja. Dess huvudsakliga syfte är att underlätta implementeringen av blockchain i företagens IT-system.

– Investera tryggt i Kryptovaluta fonder hos Avanza eller på nya Skandinaviska kryptobörsen Bluedot Crypto –

https://9capital.org/
http://2982hotel.site/contact/
https://vatankurumsal.com/
http://gitasantihnusantara.org/
https://home-fixers.ae/
https://t-k.vip/
https://adrianazuniga.net/
https://adamoorthopaedic.com/
http://ciseelektrik.com/
https://smec.com.sg/
http://eventsglobal247.com/
https://reviewgames.id/
https://dtaajq.com/
http://imkovadesarollo.com/
https://www.nazaistudio.ma/
http://econohogar.com/
http://www.bellacucina.cl/
http://biroutraduceriploiesti.ro/
http://bcsservices.co.za/
https://suntech.com.co/
http://www.icekulbrands.co.za/
https://fundacionbartolocolon.com/
https://belajarbaking.xyz/
http://dinhhuonggiaoduc.com/
http://dronesgoiania.com.br/