fbpx

Kasta är ett intressant Krypto projekt som vill förenkla transaktioner mellan Krypto och vanliga valutor. De gör det möjligt att skicka Krypto via en app i din telefon där det är möjligt att ta emot betalningar inom några få sekunder. 

Det finns planer på att lansera sitt egna debit kort och olika betalningslösningar, som handla nu betala senare liknande klarna. 

Kasta lanserades den 5 e Januari och sedan lanseringen så har den gått ner från $1,49 till $0.8 per token, vilket kan ses som något negativt men detta händer en hel del vid nylanseringar utav projekt då vissa pumpar upp priset och dumpar det senare. 

Grundare och företaget. 

En av grundarna är Svensk och heter Carl Roegin och har tidigare jobbat för bland annat Unicef,  Leo Vegas och Danske Bank.  En annan av grundarna heter Carl Runefelt som driver sociala mediekanalerna ”The Moon” och har totalt över 1M följare på Twitter & Youtube och har investerat i över 100 krypto startups.  De är i dagsläget  10 anställda och har flertalet seniora rådgivare i projektet och ett antal rutinerade krypto investare som backar projektet.

Utöver detta så har man etablerat partnerskap med bland annat Polygon och andra tekniska partners, Auditörer mfl.

Kasta har också fått väldigt bra tracktion på sociala medier och har varit topp 10 (nr6) på trendande tokens/coins  förra veckan vilket också är lovande indikation, i alla fall på kortare sikt. 


Med personerna som är bakom projektet, diverse andra “influencers” och att dom verkar ha bra användningsområde gör att jag är bullish på detta projekt.

Att det dessutom  är ett projekt med svenskar bakom det gör det ännu mer intressant för mig. Då vi har väldigt hög innovation inom tech branschen i  Sverige (högst i Europa per kapita) samt att vi har lång historia utav innovation i detta land så tror jag säkerligen att dom kan ta andelar i denna industri.

Kasta är i dagsläget listat på  Bybit , I skrivande stund så ligger priset på cirka $0.8 efter att ha gått ner ifrån $1,4.

 

Observera: Detta är ej finansiell rådgivning. Att handla med dessa small caps Kryptovalutor är väldigt riskabelt och bör enbart göras med pengar som personen är beredd att förlora.

Skribent: Kristoffer B. Danielsson