fbpx

Dimon Visar Sin Enorma Okunnighet Igen

Vd:n för den globala investment banken JPMorgan Chase, Jamie Dimon, upprepade sin skepsis mot bitcoin i en intervju med CNBC på torsdag. JPMorgans chef hävdade att Bitcoin är ett bedrägeri.

Angående kollapsen av kryptovalutabörsen FTX, kommenterade Dimon:

”Jag är inte alls förvånad. Jag kallar dem ett decentraliserat Ponzi-system. Hypen kring den här saken har varit extraordinär.”

Dimon upprepade också sitt tvivel om BTC:s utbudstak på 21 miljoner, vilket tyder på att bitcoins pseudonyma skapare Satoshi Nakamoto kunde ta bort kryptovalutans utbudsgräns. Han sade:

Hur vet du att det kommer att stanna vid 21 miljoner? Kanske kommer det att komma till 21 miljoner och Satoshis bild kommer att komma upp och skratta åt er alla … och då skulle Satoshi ha tagit ut miljarder dollar.

Medan han är hausse på blockchain-teknik, betonade JPMorgan-chefen: ”Crypto själv gör ingenting. Det är en bluff.” Han sade sedan till nyhetsbyrån: ”Jag bryr mig inte om bitcoin så vi borde släppa det här ämnet.”

 

– Investera i kryptovaluta med säkra kryptobörser som Crypto.comBinance som är trygga börser –

Hånas På Sociala Media

Många bitcoin-förespråkare hånade Dimon på sociala medier för hans bristande förståelse. En twittrade: ”Dimon sade just på CNBC att Satoshi kan öka Bitcoin-taket. Han är en idiot men jag är säker på att de flesta håller med honom. Satoshi är irrelevant, det är koden och nätverket nu.” En annan menade: ”Det är tråkigt att Jamie Dimon inte förstår att du kan titta på källkoden för att veta att en skrattande bild av Satoshi inte kommer upp på 21 000 000.” En tredje skrev:

Jamie Dimon har antingen ingen aning om vad Bitcoin är, eller så vet han exakt vad det är, men förlöjligar och avfärdar det ändå av ren rädsla för att det ska vara den ultimata störningen av äldre bankers kärnverksamhet med överdrivna och ohyggliga avgifter.


Vi noterar att den sista Bitcoin mineas år 2140…vilket gör Dimons utspel extra patetiskt. Att VDn på JPMorgan Chase fortsätter vädra sitt hat mot Bitcoin samtidigt som hans bolag investerar massor med miljoner på att ta fram fonder och nya instrument för att spekulera i krypto är minst sagt märkligt. Hans gedigna aversion påminner inte så lite om Christer Gardells Kryptofunderingar. Båda två tycks blotta en inre frustration över att de ej förstår denna nya teknik. Kanske är de bittra för att de inte investerade själva år 2009… något är det i alla händelser som gör dessa män så arga…

Lite extra lustigt att Dimon som bland annat sponsrade Adam Neumann både privat och hans pengaslukande, sektliknande företagshotell WeWork anklagar Bitcoin för att vara en scam. Men det människor tjatar om tenderar ju att vara hur de själva är…

 

Relaterad Läsning Krypto Är Ingenting! Bitcoin Skall Ner Till Noll – Christer Gardell gör briljanta förutsägelser våren 2022…

– Investera i kryptovaluta på Crypto.com eller Binance som bägge är världsledande börser –