fbpx

Israel Är Långt Framme I Samarbete Med Industrin

Israel har antagit nya lagar och regler relaterade till kryptovaluta-industrin för att bekämpa illegala aktiviteter såsom penningtvätt och terrorismfinansiering.

Israels regering genomförde nya lagar mot penningtvätt (AML) på söndagen, vilket kräver att lokala fintech-företag och leverantörer av virtuella valutatjänster (VASP) ska få en operativ licens, rapporterade den lokala nyhetsbyrån Globes.

Israel Securities Authority, Capital Markets, Insurance and Savings Authority, landets oberoende finansiella tillsynsmyndighet, är nu enligt uppgift i färd med att granska olika VASP:er som har ansökt om en sådan licens.

Shlomit Wagman, chef för Israel Money Laundering and Terror Financing Prohibition Authority, sade att de nya AML-reglerna skulle hjälpa landet att stävja kriminell användning av digitala tillgångar samtidigt som de ger branschen mer stöd och legitimitet, rapporterade The Jerusalem Post.

”Tillämpningen av reglerna utgör verkliga framsteg för den israeliska ekonomin, fintechindustrin och för att förbättra den finansiella konkurrensen”, sade tjänstemannen.

Den israeliska regeringen har aktivt arbetat med bestämmelser för att bekämpa olaglig verksamhet relaterade till krypto i år. I juli föreslog Israels finansministerium en lag som kräver att invånare ska lämna in skattedeklarationer för kryptoköp över 61 000 dollar. Tidigare har den israeliska försvarsministern enligt uppgift godkänt säkerhetsstyrkor att beslagta kryptokonton som tros vara knutna till Hamas militanta flygel.

Under tiden har Israels centralbank experimenterat med sin egen digitala valuta. Som tidigare rapporterats emitterade Bank of Israel en centralbanks digital valuta genom ett pilottest av en digital shekel från och med juni 2021.

– Investera i Kryptovaluta med eminenta Israeliska plattformen eToro

Aktuella Kryptovaluta Kurser

Följ de 2 500 största Kryptovalutorna här. Live kurser med historiska grafer.

Bitcoin Live Kurs och historiska grafer
Ether Live Kurs och historiska grafer
Binance Coin Live Kurs och historiska grafer
Dogecoin Live Kurs och historiska grafer

…se världens 2 500 största Kryptovaluta Kurser här.