fbpx

USA’s före detta utrikesminister och president-kandidat Hillary Clinton har återigen efterlyst ökad reglering av kryptovalutamarknader i en intervju med MSNBC. Kurserna backar precis som förra måndagen med anledning av Clintons ventilerade oro. Nu uppmanar Hillary även Biden att agera. Hennes primära anledning är att hon är rädd för Kina och Ryssland.

Clinton nämnde kombinationen av sociala mediers algoritmer och insamling av stora summor pengar genom kontroll av kryptovalutor, som en potentiell fråga för den amerikanska dollarns status. Hon uppmanade sedan Biden-administrationen att reglera marknaden.

”Vi tittar inte bara på stater som Ryssland eller Kina, utan vi tittar också på icke-statliga aktörer som destabiliserar stater och destabiliserar dollarn som reserv-valuta”, sade hon. ”Det finns så många stora frågor som Biden-administrationen måste ta itu med.”

Den här intervjun återspeglar kommentarer som Clinton gjorde förra veckan. Den tidigare demokratiska presidentkandidaten sa till Bloomberg New Economy Forum i Singapore att hon tror att krypto har makten att destabilisera nationer av alla storlekar.

Hennes uttalanden kommer vid en tidpunkt då stater runt om i världen försöker skapa regelverk för digitala tillgångar. På onsdagen antog Europeiska kommissionens råd två förslag på digitala tillgångar som skulle mildra cyberhot och fokusera på konsumentskydd. Den indiska regeringen håller också för närvarande på att titta på en ny kryptoproposition, med en kommande vinterparlamentssession för att diskutera kryptons del i den indiska ekonomin efter att ha lagt fram ett lagförslag 2019 som försökte förbjuda kryptotillgångar.

Investera i Kryptovaluta på eminenta plattformar som Binance eller eToro. Extremt bra plattformar, väldigt mycket bättre än svenska små kryptobörser. Föredrar du att köpa CFDer så är Plus500 bäst.

Följ Oss På Sociala Media

Senaste uppdateringarna varje dag.