fbpx

Goldman Sachs Ser Dystert På Konjunkturen

Goldman Sachs ekonomer ser nu en ökad risk för en amerikansk recession. ”Vi är allt mer oroade över att Fed kommer att känna sig tvungna att reagera kraftfullt på den höga inflationen och konsumenternas inflationsförväntningar om energipriserna stiger ytterligare, även om aktiviteten avtar kraftigt”, förklarade de.

Goldman Sachs ekonomer ser nu en ökad risk för en amerikansk recession. ”Vi är allt mer oroade över att Fed kommer att känna sig tvungen att reagera kraftfullt på den höga totalinflationen och konsumenternas inflationsförväntningar om energipriserna stiger ytterligare, även om aktiviteten avtar kraftigt”, förklarade de.

Goldman Sachs ekonomer, ledda av chefsekonomen Jan Hatzius, förklarade i ett meddelande på måndagen att den globala investeringsbanken har sänkt sina tillväxtprognoser för den amerikanska ekonomin och varnat för att risken för en recession ökar, rapporterade Bloomberg.

Goldman Sachs ekonomer skrev:

Vi ser nu recessionsrisken som betydligt högre.

”De främsta anledningarna är att vår baslinjetillväxt nu är lägre”, tillade de. ”Vi är alltmer oroade över att Fed kommer att känna sig tvungna att reagera kraftfullt på den höga totalinflationen och konsumenternas inflationsförväntningar om energipriserna stiger ytterligare, även om aktiviteten avtar kraftigt.” Förra veckan godkände Federal Reserve sin största räntehöjning sedan 1994 på 0.75 procent.

Goldmans forskargrupp ser nu en 30% sannolikhet för att den amerikanska ekonomin går in i en lågkonjunktur under nästa år, upp från 15% tidigare. Dessutom ser företaget en 25% villkorad sannolikhet för en lågkonjunktur under det andra året om en undviks under det första. Det innebär en kumulativ sannolikhet på 48 % under de kommande två åren jämfört med 35 % tidigare, förmedlade publikationen.

I april berättade Hatzius för kunder att företaget uppskattade ”oddsen för en lågkonjunktur till ungefär 15% under de kommande 12 månaderna och 35% inom de kommande 24 månaderna.”

I början av denna månad varnade Goldman Sachs VD och COO John Waldron för oöverträffade ekonomiska chocker och tuffare tider. I maj rådde ordförande och tidigare vd Lloyd Blankfein företag och konsumenter att förbereda sig för en amerikansk lågkonjunktur.

Relaterad Läsning

 

– Köp kryptovaluta på världens största kryptobörs Binance –

OBS! Öppna konto på Binance och sätt in 100 dollar så får du 50 dollar i bonus!