fbpx

HM Konkurrenten GAP Kliver In I NFT Spacet

Amerikanska klädjätten GAP lanserar NFT kollektion10 dagar efter att Kryptovalutaguiden berättade om HMs insteg i Metaverse. Man släpper konstverk av Brandon Sines, skaparen av karaktären Frank Ape

Förra månaden var det sportklädesmärket Adidas som agerade med NFTs, för 10 dagar sedan klev svenska HM in i matchen och nu följer klädhandlaren The Gap efter med sin egen serie NFT-samlarföremål – av vilka några inkluderar exklusiva kläder. Från och med imorgon, den 13 januari, kommer The Gap gradvis att rulla ut en serie NFT:er som körs på Tezos blockchain. Varje hoodie-tema Gap Threads NFT skapades i samarbete med Tezos-centrerad produktionsstudio InterPop, och har konstverk av Brandon Sines, skaparen av karaktären Frank Ape.

The Gap’s Common rarity NFTs kommer att finnas tillgängliga från och med imorgon för priset av 2 av Tezos inhemska XTZ-mynt (under $9), med Rare-level NFTs som kommer att säljas den 15 januari för 6 XTZ ($26). Epic-level NFTs kommer att följa den 19 januari för 100 XTZ ($436), medan single-edition One of a Kind NFT kommer att auktioneras ut från och med den 24 januari.

Köpare av Epic-level NFT kommer också att få en exklusiv fysisk Gap x Frank Ape-huvtröja, och Gap Threads kommer att ha en gamification-modell som låter samlare av Common och Rare NFTs ”låsa upp” möjligheten att köpa en Epic rarity NFT. Exakt hur det fungerar är för närvarande oklart, liksom fördelarna som kommer med den auktionerade One of a Kind NFT.

Gap grundades 1969 av Donald Fisher och Doris F. Fisher och har sitt huvudkontor i San Francisco, Kalifornien. Företaget driver sex primära divisioner: Gap, Banana Republic, Old Navy, Intermix, Hill City och Athleta. Gap Inc. är den största specialiserade återförsäljaren i USA och är 3:a på totalt internationella platser, efter Inditex Group (Zara) och H&M. I september 2008 hade företaget cirka 135 000 anställda och driver 3 727 butiker över hela världen, varav 2 406 är belägna i USA. 

Relaterad läsning

HM Öppnar Butik i Metaverse
NIKE köper RFTKT Studion

Följ Oss

Senaste uppdateringarna