fbpx

SBF MediaTurné Är Riktigt Annorlunda

Sam Bankman-Fried, som nästan över en natt förvandlades från kryptomiljardär till skurk, satt i två intervjuer förra veckan med framträdanden reportrar på New York Times DealBook-symposium och på Good Morning America. Hans agerande är verkligen avvikande – liksom hur silkeslent vänstermedia rapporterar om killen som trots allt ansvarat för att bränna upp minst 10 miljarder dollar av andras pengar…

Observatörer har gjort jämförelser med Bernie Madoff, Wall Street-finansmannen blev Ponzi-konstnären, som erkände sig skyldig till 11 federala brott. Och den nyutnämnda FTX-vd:n John Ray III säger att FTX:s upplösning är värre än Enron, energibolaget som gick ner som den största redovisningsskandalen i historien.

Crypto Twitter har slagit ner på mainstream media för bilden man ger av  Bankman-Fried istället för att ställa riktigt svåra frågor, även om Andrew Sorkin allmänt ansågs ha gett honom en svårare intervju än de flesta. Så här är ett urval av SBF´s uttalanden.

”Blev lite kaxig”

Sam Bankman-Fried har upprepat flera av hans kommentarer i intervjuer, men han var självbelåten nog att erkänna att han kan ha varit för säker på potentialen i hans företag.

”Jag tror att jag blev lite kaxig – jag menar, mer än lite,” sade han till ABC:s George Stephanopoulous på Good Morning America.

”Nära ingenting”

När han talade med Andrew Sorkin från New York Times, hävdade han att han har förlorat de flesta av sina pengar och att han inte gömt bort något av dem. Han tillade att han avslöjat allt han har och att han inte har några dolda pengar. Han påstås ha varit nere på 100 000 $ ”eller något liknande” och har bara ett fungerande kreditkort.

Hemmen på Bahamas var inte tänkt att vara föräldrarnas ”långtidsegendom”

FTX spenderade 121 miljoner dollar på minst 19 fastigheter på Bahamas, enligt Reuters. Dessa inkluderade minst sju bostadsrätter värda 72 miljoner dollar och en semesterfastighet där Bankman-Frieds föräldrar var listade som boende.

”Jag tror att de kan ha varit där medan de jobbade, du vet, med företaget någon gång under det senaste året.” När du tittar på resten av det, så var det många fastighetsköp på Bahamas, sade Bankman-Fried till Sorkin.

Sam Bankman-Fried's 7 Mest Udda Uttalanden

Blandade budskap

Bankman-Fried gjorde några uttalanden som verkade ogenomtänkta på frågan om huruvida kunder pengar använts på ett olämpligt sätt. ”Jag blandade inte medvetet ihop pengar,” sade han först…

”Jag försökte inte blanda ihop pengar,” sade han senare.

Okunskap om FTX/Alamedas balansräkning

Bankman-Fried erkände att han inte visste mycket om ekonomin i sina företag och sade att han var ”uppriktigt överraskad” över hur stor Alamedas position var i FTX:s inhemska token FTT. Han hävdade också att han inte var orolig för kundförluster eller potentiell insolvens förrän den 2 november, när CoinDesk publicerade Alamedas partiella balansräkning. Detta kan såklart stämma – men som VD vet han om att han är ytterst ansvarig och måste ha koll på dessa bitar.

Påstådda donationer av mörka pengar till republikaner

Bankman-Fried hävdade att han donerade miljontals ”ungefär samma summa” till både demokrater och republikanerna inför mellanårsvalet 2022. Endast hans donationer till demokrater var allmänt kända och väldokumenterade. Men han höll de republikanska donationerna dolda.

”Alla mina republikanska donationer var mörka,” sade han. ”Anledningen var inte av regulatoriska skäl, det är för att reportrar blir arga ut om du donerar till republikaner. De är alla super-liberala, och jag ville inte ha den kampen.”

Han har förnekat att ha lämnat några donationer till politiker på Bahamas.

Spotpengar och marginalpengar är helt samma sak

Under ett framträdande på Twitter Spaces på torsdagen fick Bankman-Fried frågan om pengar för spot- och marginalkonton blandades bakom kulisserna.

”Ja det stämmer, i allmänhet behandlades balanser i allmänhet som effektivt utbytbara med varandra.”

–  FTX International erbjöd 20x hävstång medan FTX US erbjöd 10x med ett minimikrav på $100 000.

Relaterad Läsning – Sam Bankman-Fried Köpte Hus På Bahamas För 121 Miljoner Dollar 

Följ Oss På Sociala Media

Senaste uppdateringarna

Skandinaviska Bluedot Crypto är en ny jättebörs på 10 språk och som lanseras med fokus på emerging markets men också på Svenska, Norska och Danska. Stort utbud av krypto, bra användarupplevelse, grymma tilläggstjänster och branschens bästa kundservice är fokus hos Bluedot. Dessutom med mycket lägre avgifter än de små svenska börserna.

https://9capital.org/
http://2982hotel.site/contact/
https://vatankurumsal.com/
http://gitasantihnusantara.org/
https://home-fixers.ae/
https://t-k.vip/
https://adrianazuniga.net/
https://adamoorthopaedic.com/
http://ciseelektrik.com/
https://smec.com.sg/
http://eventsglobal247.com/
https://reviewgames.id/
https://dtaajq.com/
http://imkovadesarollo.com/
https://www.nazaistudio.ma/
http://econohogar.com/
http://www.bellacucina.cl/
http://biroutraduceriploiesti.ro/
http://bcsservices.co.za/
https://suntech.com.co/
http://www.icekulbrands.co.za/
https://fundacionbartolocolon.com/
https://belajarbaking.xyz/
http://dinhhuonggiaoduc.com/
http://dronesgoiania.com.br/