fbpx

Sam Bankman-Fried Gasar På

Stora Kryptovalutabörsen FTX fortsätter sin globala expansion genom att etablera en ny division i Australien. FTX Börsen lanserades våren 2019, av då 27-årige Sam Bankman-Fried och har bland annat ett dotterbolag i USA. Nu lanserar man även i Australien vars regering aviserar ambitionen att bli ett kryptovänligt land.

  • FTX Australia kommer att erbjuda kryptobörs inklusive derivat, meddelade företaget på måndagen. Den australiensiska regeringen tillkännagav sin avsikt att upprätta ett ”världsledande” regelverk för att få krypto ”ut ur skuggorna” i slutet av förra året.
  • Företag som köper och säljer krypto kommer att behöva licensieras för att erbjuda bra skydd till användare, sade kassör Josh Frydenberg. Regeringen arbetar med en licensplan för kryptobörser.
  • Den australiska regeringen söker också feedback från kryptoindustrin om reglering via Digital Services’ Act, rapporterade Blockworks.
  • FTX expansionen kommer veckor efter att börsen etablerade FTX Europe för att erbjuda sina tjänster över hela Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES).
  • Förra veckan blev den nya europeiska divisionen det första företaget att få en licens att driva en kryptobörs och handelshus i Dubai.
  • FTX expanderade också till den afrikanska marknaden den här månaden och länkade till Nairobi, Kenya-baserade fintechföretaget AZA Finance som påstår sig ha startat kontinentens första digitala valutaväxling.
  • De europeiska och australiska divisionerna kommer att sikta på att efterlikna framgången för deras amerikanska motsvarighet som lanserades i USA 2020 och nu har cirka 1,2 miljoner användare. I januari värderades det till 8 miljarder dollar efter en finansieringsrunda på 400 miljoner dollar.
  • Dess Bahamas-baserade moderbolag hade innan jul en värdering på 32 miljarder dollar efter sin senaste finansieringsrunda på 400 miljoner dollar ungefär vid samma tidpunkt.


Relaterad Läsning

– Investera i Kryptovaluta – använd alltid endast seriösa plattformar som topprankade Binance & Crypto.com 

https://9capital.org/
http://2982hotel.site/contact/
https://vatankurumsal.com/
http://gitasantihnusantara.org/
https://home-fixers.ae/
https://t-k.vip/
https://adrianazuniga.net/
https://adamoorthopaedic.com/
http://ciseelektrik.com/
https://smec.com.sg/
http://eventsglobal247.com/
https://reviewgames.id/
https://dtaajq.com/
http://imkovadesarollo.com/
https://www.nazaistudio.ma/
http://econohogar.com/
http://www.bellacucina.cl/
http://biroutraduceriploiesti.ro/
http://bcsservices.co.za/
https://suntech.com.co/
http://www.icekulbrands.co.za/
https://fundacionbartolocolon.com/
https://belajarbaking.xyz/
http://dinhhuonggiaoduc.com/
http://dronesgoiania.com.br/