fbpx

EU Röstar Igenom MICA Lagstiftningen

EU-parlamentet ska rösta om antagandet av förordningen om MiCA – expert säger att industrin behöver klarhet i rättsläget. Vilket det knappast behövs ett expertutlåtande att skriva under på för att förstå…

I ett uttalande häromdagen sade Europaparlamentet att dess ledamöter inom kort skulle ”rösta om att anta förordningen om marknader för kryptotillgångar (MiCA).” Enligt det parlamentariska organets tankesmedja förväntas de planerade reglerna ge ”rättslig säkerhet för kryptotillgångar som inte omfattas av befintlig EU-lagstiftning.” En kryptorådgivare, Paulius Vaitkevicius, sade att all reglering av krypto sannolikt kommer att resultera i att mer kapital och talang kommer in i utrymmet.

Lagens väntas träda i kraft i början av 2023 – men marknadens aktörer har så till slutet på 2024 på sig att rätta in sig efter det nya regelverket.

Enligt en briefing den 29 november av parlamentets tankesmedja förväntas de harmoniserade kryptoreglerna ge ”rättssäkerhet för kryptotillgångar som inte omfattas av befintlig EU-lagstiftning.” I genomgången hävdar Europaparlamentet också att reglerna inte bara kommer att förbättra skyddet för konsumenter och investerare utan också kommer att ”främja innovation och användning av kryptotillgångar.”

Genom MICA hoppas europeiska myndigheter också ”att reglera utgivningen och handeln med kryptotillgångar såväl som hanteringen av de underliggande tillgångarna.”

Medan europeiska ledare som Europeiska centralbankens ordförande Christine Lagarde driver på för hårdare reglering – MiCA II – hävdar vissa kritiker att de planerade reglerna i sin nuvarande form kan kväva innovation.

Relaterad LäsningKryptovaluta Regleringar – så regleras kryptoindustrin i världen.

Följ Oss På Sociala Media

Senaste uppdateringarna

Skandinaviska Bluedot Crypto är en ny jättebörs på 10 språk och som lanseras med fokus på emerging markets men också på Svenska, Norska och Danska. Stort utbud av krypto, bra användarupplevelse, grymma tilläggstjänster och branschens bästa kundservice är fokus hos Bluedot. Dessutom med mycket lägre avgifter än de små svenska börserna.

https://9capital.org/
http://2982hotel.site/contact/
https://vatankurumsal.com/
http://gitasantihnusantara.org/
https://home-fixers.ae/
https://t-k.vip/
https://adrianazuniga.net/
https://adamoorthopaedic.com/
http://ciseelektrik.com/
https://smec.com.sg/
http://eventsglobal247.com/
https://reviewgames.id/
https://dtaajq.com/
http://imkovadesarollo.com/
https://www.nazaistudio.ma/
http://econohogar.com/
http://www.bellacucina.cl/
http://biroutraduceriploiesti.ro/
http://bcsservices.co.za/
https://suntech.com.co/
http://www.icekulbrands.co.za/
https://fundacionbartolocolon.com/
https://belajarbaking.xyz/
http://dinhhuonggiaoduc.com/
http://dronesgoiania.com.br/