fbpx

Idag meddelade topprankade eToro att man tar bort Cardana (ADA) och Tron (TRX) från eToros Amerikanska kunder. Ett till synes obegripligt agerande och utan egentlig förklaring förutom att man skyllde på “rädsla för amerikanska myndigheter”. Vad dessa myndigheter skulle ha emot just ADA och TRON är dock oklart. Kursen är svagt ned idag.

Detta oväntade drag från eToro tvingade ADA grundaren Charles Hoskinson att ta till YouTube för att klargöra en del av förvirringen kring denna nyhet.

Sammanfattningsvis sade Hoskinson att varken Cardano Foundation eller IOHK hade kontaktats av några finansiella tillsynsmyndigheter om ADA. eToros drag är resultatet av bristande reglerande tydlighet kring kryptotillgångar och även om det är olyckligt att eToro kände att det var tvunget att vidta denna åtgärd, kommer avnoteringen av ADA på eToro-plattformen i USA inte att ha någon speciell inverkan på ADA:s likviditet då

  1. ADA är en av de mest likvida kryptotillgångarna på marknaden
  2. eToro hanterade inte en stor mängd ADA handelsvolym
  3. I torsdags (den 18:e november) meddelade Bitstamp, som är en av de största kryptobörserna i Europa, att de förbereder sig på att notera ADA, som skedde idag.

Cardano är Proof of Stake och drar en försvinnande del energi jämfört med Bitcoin. Cardano grundades av Hoskinson efter en dispyt med hans co founder Vitalik Buterin på Ethereum och Cardanos blockchain är betydligt snbbare och mer skalbar än Ethereum. Varför eToro valt att ta bort ADA från sitt sortiment saknar förklaring än så länge. Med stor sannolikhet har detta drag att göra med eToros planerade notering på NASDAQ New York som skall ske innan årsskiftet.

 

Som svensk kan man fortfarande köpa och sälja Cardano och Tron utan problem på den fantastiskt bra plattformen eToro. Inga hot om att stänga ned handeln för andra än amerikanska kunder har uttalats.

Följ Oss På Sociala Media

Senaste uppdateringarna varje dag.