fbpx

Elon Musk tweets om Bitcoin

Elon Musk styr Kryptomarknaden litet som han själv vill verkar det som. Med korta tweets får han Bitcoin och hela marknaden att rasa ena dagen och Dogecoin att rusa nästa. Här samlar vi några Elon Tweets och Bitcoin kursens reaktioner på superentreprenörens utspel.

Under de senaste månaderna har Elon Musk tweetat mer än tidigare om Bitcoin och kryptovaluta, ena dagen positivt avseende Bitcoin men så nästa närmast totalsågningar av BTC och ett panegyriskt språk om och fokus på Dogecoin.

I förrgår publicerade Musk ännu en tvetydig tweet, där han bara skrev “#Bitcoin” och emoji med ett trasigt hjärta, åtföljd av ett meme med en hänvisning till Linkin Parks populära låt “In the End”. Han följde upp den med en meme av en näringsidkare som grät över en priskorrigering.

Bitcoin sjönk nästan 8% på en dag och 7% på en vecka. Ironiskt nog sjönk ether (ETH) och många större altcoins ännu mer, vilket varit fallet hela tiden efter att Musk började såga Bitcoin.

Elon Musk Tweets

Elon Musk Tweets och Bitcoin kursens utveckling

 

1. Den 12:e mars 2021

 

Bitcoin kurs 1h: -0.4%
Bitcoin kurs 24h: 5.5%

En liten nedgång initialt men sedan en rejäl uppgång kommande dygn.

2. Den 12:e maj 2021

 

Bitcoin kurs 1h: -10%
Bitcoin kurs 24h: -10%

Skarp nedgång direkt som höll i sig ett dygn senare. Ingen recovery av kursen.

3. Den 4:e Juni

 

Bitcoin kurs 1h: -2%
Bitcoin kurs 24h: -8%

I förrgår publicerade Musk ännu en tvetydig tweet, där han bara skrev “#Bitcoin” och emoji med ett trasigt hjärta, åtföljd av ett meme med en hänvisning till Linkin Parks populära låt “In the End”. Han följde upp den med en meme av en näringsidkare som grät över en priskorrigering. Bitcoin sjönk nästan 8% på ett dygn.

Så har Musk tweetat panegyriskt om Dogecoin flera gånger under våren.  Vid ett tillfälle gång lät han meddela att han jobbar med Dogecoin’s utvecklare med att minska energiåtgången i miningen av Dogecoin.  Resultatet lät ej vänta på sig och Dogecoin gick upp drygt 30% på 24 timmar.

LÄS OCKSÅ – Följ världens största Kryptovaluta Live Kurser. Bitcoin, Ethereum, Ripple, Dogecoin, Binance Coin och hundratals fler.