fbpx

Elon Musk dumpar Bitcoin

Elon Musk styr Kryptomarknaden litetsom han själv vill verkar det som. Med korta tweets får han Bitcoin och hela marknaden att rasa ena dagen och Dogecoin att rusa nästa. 

Tesla-grundaren Elon Musk tweetade häromdagen att Tesla slutar ta betalt i Bitcoin. En enorm skräll då Tesla bara för någon månad sedan investerat 1,5 miljarder dollar i världens största kryptovaluta. Reaktionen på marknaden blev att Bitcoin och i princip alla kryptovalutor rasade rejält. Musk som varit en ivrig förespråkare för Bitcoin och till och med misstänkts vara mannen bakom kryptovalutan motiverade beslutet med att miningen av nya BTC tar för mycket energi. Trots att Tesla förlorar massor med värde i sina Bitcoin valde alltså Musk att dissa Bitcoin på grund av en miljöidé om att CO2 förstör miljön. Antagligen är det helt andra, ekonomiska motiv som ligger bakom denna oväntade svängning.

Elon Musk Bitcoin Tweet

Elon haussar Dogecoin igen

Så i går tweetade plötsligt Elon Musk igen. Denna gång lät han meddela att han jobbar med Dogecoin’s utvecklare med att minska energiåtgången i mining av Doge.  Resultatet lät ej vänta på sig och just nu är Dogecoin upp drygt 30% de senaste 24 timmarna. Nästan alla kryptos är upp sista dygnet, mycket på grund av att den dramatiska nedgången på bred front pga Elons negativa tweet för ett par dagar sedan ersatts med positivism pga den senaste tweeten. Musk har även ställt en fråga på sin Twitter om hans följare tycker att Tesla skall börja ta betalt i Dogecoin. En stark majoritet svarar ja så möjligen kommer en sådan tweet snart. Se Dogecoin kursen här.

Följ världens hetaste Kryptovalutors Live Kurser här. Bitcoin, Ethereum, Ripple, Dogecoin, Binance Coin och hundratals fler.

LÄS OCKSÅ – Dogecoin Nyheter mer om Elon Musk’s nya favorit.