fbpx

Elon Musk Positiv till Bitcoin Igen

Eon Musk uttalade sig i går återigen om Bitcoin på den virtuella B Word konferensen. Nu är det positiva tongångar igen och Musk öppnar upp för att snart tillåta betalning i Bitcoin igen hos Tesla. Kursen på Bitcoin reagerar som väntat positivt och är upp igen.

Bitcoin har åter klättrat över 30 000 dollar då Elon Musk  i går meddelade att Tesla “troligtvis” kommer att börja acceptera Bitcoin som betalning igen. Den onyanserat stora elbils-företaget sade i maj att de inte längre skulle acceptera kryptovalutan för inköp.

Då adresserade Musk oro över miljöpåverkan av Bitcoin mining som använder enorma mängder el och enligt Musk för mycket miljöovänlig el. Det utspelet kom mindre än två månader efter att företaget började acceptera världens största digitala valuta som betalning.

“Troligtvis är svaret att Tesla kommer återuppta att acceptera Bitcoin”, sade Musk under B Word-konferensen.

Han sade också att han hade undersökt användningen av fossila bränslen i Bitcoin-gruvdriften: “Jag ville ha lite mer på fötterna för att bekräfta att andelen förnybar energianvändning troligtvis ligger på eller över 50%, och att det finns en trend mot att öka det numret, och i så fall skulle Tesla återuppta att acceptera Bitcoin. “

Musk fick hård kritik i Februari

Vissa Tesla-investerare och miljöaktivister attackerade Teslas beslut tidigare i år att börja acceptera Bitcoin som betalning. Tvisten belyste frågan om vad som ses som miljövänliga elfordon som köps med en energiintensiv kryptovaluta. Att tillverkningen av elbilars batterier har en enorm inverkan på inte minst miljö men också skapar mycket CO2 utsläpp lämnades som oftast utanför “debatten”.

Med tanke på att Bitcoin mining använder stora mängder elektricitet har farhågor väckts om energin kommer från fossila bränslen eller förnybara källor. Musk kritiserades också för att ha använt sin popularitet och position som en av världens rikaste människor för att stödja kryptovalutor.

Under sitt uppträdande på B Word-konferensen sade Musk att han, tillsammans med Bitcoin som ägdes av Tesla och hans hans raketföretag SpaceX, personligen ägde Bitcoin och kryptovalutorna Ethereum och Dogecoin.

Han tog också upp påståenden om att han hade hjälpt till att artificiellt höja priset på kryptovalutor innan han sålde dem: “Jag kanske pumpar, men jag dumpar inte … Jag tror definitivt inte på att få priset högt och sälja utan jag gillar att se Bitcoin lyckas. “

Andra talare vid B Word-konferensen inkluderade Twitter-chef Jack Dorsey och ARK Investment Management-chef Cathie Wood.

Efter hans kommentarer ökade Bitcoin med 6% till 31 952 $, och Ethereum som ständigt knappar in på försprånget Bitcoin har, var 10,6% högre till 1 979 $.

Aktuella kryptovalutakurser

Följ världens 2 500 största Kryptovaluta kurser på Kryptovalutaguiden.

Bitcoin Live Kurs och historiska grafer
Ether Live Kurs och historiska grafer
Binance Coin Live Kurs och historiska grafer
Dogecoin Live Kurs och historiska grafer

Se världens 2 500 största Kryptovaluta Kurser Live här.