fbpx

USA förbereder digital valuta

I överläggningar i den amerikanska senatens banking committee riktar senator Elisabeth Warren krav på ökade regleringar av Bitcoin. Samtidigt förbereder man lanseringen av en amerikansk digital dollar, stressade av omvärldens och inte minst Kina där utvecklingen går snabbare än i USA.

Senatens banking committee, under ordförande av Warren, kommer sannolikt också att hålla ytterligare utfrågningar om Bitcoin och kryptovalutasektorn, rapporterar Bloomberg.

Skarp kritik mot Bitcoin

Gårdagens senatsförhandling presenterade en av de skarpaste utspelen mot Bitcoin från amerikanska lagstiftare hittills, även om mindre länder som El Salvador precis accepterat kryptovalutan som lagligt betalningsmedel. Elisabeth Warrens åsikter är sannolikt en förhandsvisning av hur frågan kan diskuteras i andra kommande utfrågningar, med motsvarigheter i Representanthuset som håller en liknande diskussion nästa vecka.

USA stressade av Kina

Digital Dollar Foundations direktör Chris Giancarlo – hävdade i förhören att en välbyggd digital dollar skulle visa sig vara användbar för USA. En digital dollar kan också hjälpa USA att hålla jämna steg med Kina, som har arbetat med både sitt eget Blockchain-baserade Services Network och ett eget CBDC, den digitala yuanen.

Giancarlo pekade på Kinas arbete med att hävda att en amerikansk CBDC skulle hjälpa dollarn att behålla sin roll som den globala reservvalutan.

“Det är bara en tidsfråga innan Kina kommer att kombinera sin senaste blockchain-teknik med sin nya digitala valuta och dess terminsmarknader”, sade han.

Aktuella kryptovalutakurser

Bitcoin Live Kurs och historiska grafer
Ether Live Kurs och historiska grafer
Binance Coin Live Kurs och historiska grafer
Dogecoin Live Kurs och historiska grafer

Se världens 200 största Kryptovalutors Live Kurser här.