fbpx

El Salvador Lockar Investerare Med Noll Skatt

Nu meddelar regeringen i El Salvador att man lockar med noll skatt på Bitcoin affärer för att locka utländska investerare.

– Om en person har tillgångar i bitcoin och gör stora vinster blir det ingen skatt i El Salvador. Detta görs för att uppmuntra utländska investeringar, säger Javier Argueta, som är juridisk rådgivare till El Salvadors president Nayib Bukele.

Javier Argueta poängterar också att El Salvador kommer att göra kontroller för att se till att landet inte blir en hamn för penningtvätt. Detta kommer att ske genom ett aktivt spårningsarbete av transaktioner som sker via landets statliga bitcoinplånbok Chivo, skriver Cointelegraph idag.

Misstänker Att Presidenten Är Korrumperad

Kryptovalutaguiden skrev i fredags om att president Nayib Bukele använder offentliga medel för att finansiera Chivo appen och pekade på länkar till samma företag som producerar Bukeles språkrörstidning Diario El Salvador.

Nyhetsmedierna hävdar att Chivo appen (med data från det nationella registret för salvadoranska företag motsvarande svenska allabolag), delvis ägs av ett privat företag som skapades för 22 år sedan av Río Lempa Executive Hydroelectric Commission (lokalt känd som CEL) – som beskrivs som en autonom offentlig institution. Men de tillade att företaget, som de noterade grundades med allmänna medel, döptes om till Chivo SA de CV den 24 augusti 2021, då det fick en investering på 60 miljoner dollar från offentliga medel via utvecklingsbanken i El Salvador (Bandesal) . Dessa medel användes för att köpa BTC, skrev medierna.

LÄS MER – Konstigheter I El Salvador

Aktuella Kryptovaluta Kurser

Följ de 2 500 största Kryptovalutorna i realtid här.

Bitcoin Live Kurs och historiska grafer
Ether Live Kurs och historiska grafer
Binance Coin Live Kurs och historiska grafer
Dogecoin Live Kurs och historiska grafer

Se världens 2 500 största Kryptovaluta Kurser här.