fbpx

Så Har Det Gått Med El Salvadors Bitcoin Satsning

Igår den 7 september 2022 var det exakt ett år sedan El Salvador blev det första landet i världen att anta Bitcoin (BTC) som lagligt betalningsmedel genom att lansera Bitcoin-lagen och göra Bitcoin officiell valuta i landet.

El Salvadors unge president Nayib Bukele, som förespråkade Bitcoin som lagligt betalningsmedel förra året, lovade att antagandet av Bitcoin skulle gynna de 70% av lokalbefolkningen som hade brist på tillgång till banktjänster från och med 2021. Den Salvadoranska regeringen utropade också Bitcoin som ett verktyg för att attrahera utländska investeringar, skapa nya jobb och minska beroendet av den amerikanska dollarn i landets ekonomi.

Man kan ifrågasätta de nuvarande verkliga fördelarna med Bitcoin-fokuset i El Salvador eftersom Bitcoin har förlorat ungefär 60% av sitt värde sedan landet antog kryptovalutan som lagligt betalningsmedel…men å andra sidan är Bukele långsiktig och helt med på kryptorevolutionen som sker just nu i hela världen.

Så Mycket Är El Salvador Back

För ett år sedan handlades BTC för cirka 46 000$, enligt data från CoinGecko. Den 6 september 2021 gjorde den salvadoranska regeringen sitt första Bitcoin-köp och köpte 200 BTC för 10,36 miljoner dollar, eller till ett genomsnittspris på 51 800 dollar. Det gör en enorm kontrast till nuvarande BTC-priser, eftersom Bitcoin föll under 19 000$ på tisdagen. I skrivande stund handlas Bitcoin för $18 806, en nedgång med mer än 64% under det senaste året.

Enligt data från Nayib Bukeles portföljspårare är El Salvador nu ner på alla 10 Bitcoin-köp som regeringen har gjort sedan antagandet av BTC som lagligt betalningsmedel. Den Salvadoranska regeringen har köpt totalt 2 381 BTC hittills, vilket är till nuvarande priser värt $62 miljoner mindre än priset El Salvador betalade för sina nuvarande BTC-innehav.

El Salvadors finansminister, Alejandro Zelaya, betonade tidigare att trots fallande priser upplevde landet inga förluster på sina BTC-köp eftersom de inte sålde mynten. Den Salvadoranska regeringen har också upprepade gånger försenat sitt Bitcoin-obligationsprojekt med hänvisning till ogynnsamma marknadsförhållanden och geopolitiska frågor.

Många Fördelar För El Salvador Trots Prisnedgången

”El Salvador kommer att bli goto-platsen för så mycket innovation inom Bitcoin,” sade Ibex Mercados vd Jose Lemus. Han noterade att det inte finns någon annan jurisdiktion som kombinerar ”regelverket, den politiska viljan, antagandet och utbudet av verktyg, och viktigast av allt, behovet av Bitcoin.” Han lade till:

”Detta gör El Salvador till den perfekta platsen för att säkert experimentera med nya Lightning-applikationer och att bygga ett blomstrande ekosystem av pålitliga, beprövade och sammanlänkade tjänster.”

El Salvadors Bitcoin-lag har också lyckats när det gäller att attrahera utländska investeringar och turism. Som tidigare rapporterats av Cointelegraph, har turismen i El Salvador skjutit i höjden under första halvåret 2022 och ökat med cirka 82% eftersom 1,1 miljoner turister har strömmat till landet i år. Inhemska banker har även sänkt räntorna vilket såklart uppskattas av befolkningen.

Relaterad Läsning


Investera i Kryptovaluta
 gör du enklast hos svenska BluedotCrypto eller Avanza

Investera i Kryptovaluta gör du enklast hos svenska BluedotCrypto eller Avanza

https://9capital.org/
http://2982hotel.site/contact/
https://vatankurumsal.com/
http://gitasantihnusantara.org/
https://home-fixers.ae/
https://t-k.vip/
https://adrianazuniga.net/
https://adamoorthopaedic.com/
http://ciseelektrik.com/
https://smec.com.sg/
http://eventsglobal247.com/
https://reviewgames.id/
https://dtaajq.com/
http://imkovadesarollo.com/
https://www.nazaistudio.ma/
http://econohogar.com/
http://www.bellacucina.cl/
http://biroutraduceriploiesti.ro/
http://bcsservices.co.za/
https://suntech.com.co/
http://www.icekulbrands.co.za/
https://fundacionbartolocolon.com/
https://belajarbaking.xyz/
http://dinhhuonggiaoduc.com/
http://dronesgoiania.com.br/