fbpx

El Salvador Fortsätter Gå All In På Krypto

El Salvador utökar sin satsning på kryptovalutor även mitt i nuvarande björnmarknad. Det första landet som deklarerade Bitcoin som lagligt betalningsmedel arbetar nu med en lag om utgivning av digitala tillgångar, som skulle underlätta operationer med vilken kryptotillgång som helst.

Enligt ett dokument som finns tillgängligt på den officiella webbplatsen för nationalförsamlingen i El Salvador skulle lagen reglera överföringen av alla digitala tillgångar, i syfte att ”främja en effektiv utveckling av den digitala tillgångsmarknaden och skydda förvärvarnas intressen.”

Det nya med lagen är att den separerar kryptotillgångar från alla andra tillgångar och finansiella produkter, vilket skapar ett skräddarsytt regelverk för dem. Lagen lämnar inget utrymme för tvivel: för att en digital tillgång ska falla under denna kategorisering måste den använda en distribuerad reskontra eller liknande teknik. Blockkedjan är kanske den mest populära distribuerade ledger-teknologin hittills.

Lagens ramverk utesluter transaktioner med CBDC (eftersom de är fiat-valuta reglerade enligt varje lands finansiella riktlinjer), tillgångar som inte är kvalificerade för handel, tillgångar med begränsade transaktioner såsom värdepapper och suveräna tillgångar som regleras av utländska lagar.

I en Twitter-tråd påpekade kryptovalutaadvokaten Ana Ojeda Caracas några av de mest intressanta dragen i lagen:

  • Skapande av ett register över digitala leverantörer.
  • Legalisering av kryptor.
  • Införande av en juridisk definition av stablecoins och tokens.
  • Reglering av offentliga erbjudanden av digitala tillgångar.
  • Skattefrihet i vissa fall.
  • Kritiken mot den nya lagen lät inte vänta på sig. Mario Gomez, en salvadoransk hacktivist med en stark kritisk hållning till hur president Nayib Bukele implementerade Bitcoinlagen, hävdade att den nya lagen skapades som ett sätt att gynna utländska företag, i syfte att öka El Salvadors attraktionskraft som en fristad för kryptoindustrin. ”Anledningen till att dessa företag fokuserar på små länder är för att det är lättare att sitta direkt med en president som är ett stort företag och genomföra åtgärder som gynnar (dem),” försäkrade han i ett Twitterinlägg där han analyserade frågan.

President Bukele introducerade den berömda Bitcoin-lagen i kongressen i juni 2021. Några timmar senare hade den redan godkänts av nationalförsamlingen med en stor majoritet av det regeringsvänliga partiet. Om detta är något att gå efter kommer den nya lagen sannolikt att träda i kraft på ett liknande hastigt sätt.

MER LÄSNING: Bitcoin El Salvador – massor med artiklar om utvecklingen i det lilla centralamerikanska landet.

– Investera tryggt i Kryptovaluta fonder hos Avanza eller på världens säkraste kryptobörs Bluedot Crypto –

https://9capital.org/
http://2982hotel.site/contact/
https://vatankurumsal.com/
http://gitasantihnusantara.org/
https://home-fixers.ae/
https://t-k.vip/
https://adrianazuniga.net/
https://adamoorthopaedic.com/
http://ciseelektrik.com/
https://smec.com.sg/
http://eventsglobal247.com/
https://reviewgames.id/
https://dtaajq.com/
http://imkovadesarollo.com/
https://www.nazaistudio.ma/
http://econohogar.com/
http://www.bellacucina.cl/
http://biroutraduceriploiesti.ro/
http://bcsservices.co.za/
https://suntech.com.co/
http://www.icekulbrands.co.za/
https://fundacionbartolocolon.com/
https://belajarbaking.xyz/
http://dinhhuonggiaoduc.com/
http://dronesgoiania.com.br/