fbpx

Bukele Får Konkurrens Av Grannlandet

Som Kryptovalutaguiden berättat gjordes Bitcoin till officiell valuta i El Salvador förra sommaren och efter det har vi flera gånger skrivit om utvecklingen i det lilla latinmerikanska landet. Nu får man konkurrens av det något större grannlandet Honduras som lanserar ”Bitcoin Valley” innan Bukele hunnit bygga sin nya Bitcoin City.

Bitcoin Valley, den första bitcoin-staden i Honduras, har lanserats i den lilla honduranska turiststaden Santa Lucia, som ligger 20 minuter från huvudstaden Tegucigalpa. Initiativet utvecklades gemensamt av Blockchain Honduras, den guatemalanska kryptovalutabörsen Coincaex, det tekniska universitetet i Honduras, Decentral Academy och Santa Lucias kommun. Blockchain Honduras tillkännagav lanseringen av Bitcoin Valley på torsdag.

Cesar Andino, ägare av Los Robles shopping i Santa Lucia där flera kommersiella anläggningar är verksamma, kommer att acceptera bitcoin utöver amerikanska dollar och honduranska lempiras. Han berättade för La Prensa-publikationen förra veckan att han väntar på att få en POS-enhet som skulle tillåta honom att acceptera kryptovalutan, och tillade:

I Santa Lucia kommer vi alla att delta i detta projekt … Att acceptera bitcoin kommer att öppna oss för en annan marknad och vinna fler kunder. ”Vi måste globalisera. Vi kan inte stänga oss själva från teknik och vi kan inte lämnas efter när andra länder redan gör det”, tillade han.

Carlos Leonardo Paguada Velasquez, grundare av Blockchain Honduras och en representant för Central American Association of Cryptocurrency Users (Acucrip), berättade för publikationen några dagar före den officiella lanseringen av Bitcoin Valley:

Cirka 60 företag kommer att börja med Bitcoin Valley-projektet. Han noterade att ägare av dessa företag har fått utbildning av Decentral Academy om användningen av bitcoin och tekniken bakom det.

Relaterad läsningBitcoin El Salvador – mängder med artiklar om utvecklingen i El Salvador.

– Investera i Kryptovaluta gör du enklast hos Binance eller Avanza

 
https://9capital.org/
http://2982hotel.site/contact/
https://vatankurumsal.com/
http://gitasantihnusantara.org/
https://home-fixers.ae/
https://t-k.vip/
https://adrianazuniga.net/
https://adamoorthopaedic.com/
http://ciseelektrik.com/
https://smec.com.sg/
http://eventsglobal247.com/
https://reviewgames.id/
https://dtaajq.com/
http://imkovadesarollo.com/
https://www.nazaistudio.ma/
http://econohogar.com/
http://www.bellacucina.cl/
http://biroutraduceriploiesti.ro/
http://bcsservices.co.za/
https://suntech.com.co/
http://www.icekulbrands.co.za/
https://fundacionbartolocolon.com/
https://belajarbaking.xyz/
http://dinhhuonggiaoduc.com/
http://dronesgoiania.com.br/