fbpx

ECB Tycker CBDC Är Grejen…

Europeiska centralbanken (ECB) har gjort en studie och inte helt oväntat kommit fram till att CBDC (central bank digital currency) är minsann bättre än Bitcoin och andra privata valutor.

En nyligen genomförd studie utförd av Europeiska centralbanken (ECB) om att identifiera det ultimata gränsöverskridande betalningsmediet krönte centralbankens digitala valutor (CBDC) som vinnare mot konkurrenter, inklusive bank, Bitcoin (BTC) och stablecoins, bland andra.

ECB:s intresse av att identifiera den bästa gränsöverskridande betalningslösningen härrör från det faktum att den fungerar som centralbank för de 19 EU-länder som har infört euron. Studien, ”Towards The Holy Grail of Cross-border Payments”, hänvisade till Bitcoin som den mest framträdande ostödda kryptotillgången.

EBC:s åsikt om Bitcoin som ett dåligt gränsöverskridande betalningssystem kokar ner till avvecklingsmekanismen för den mycket volatila tillgången, och lägger till att:

”Eftersom transaktioner i Bitcoin-nätverket bara sker ungefär var tionde minut, har värderingseffekter redan förverkligats vid affärsögonblicket, vilket gör Bitcoin-betalningar mer komplicerade.”
Medan studien lyfte fram Bitcoins inneboende skalnings- och hastighetsproblem, misslyckades den med att överväga de aktuella uppgraderingarna – Taproot och Lightning Network – som förbättrar nätverksprestandan, och drog slutsatsen att ”Den underliggande tekniken (och i synnerhet dess ”proof-of-work”-lager) är i sig dyrt och slösaktigt.”

Å andra sidan erkände ECB CBDC som en bättre passform för gränsöverskridande betalningar på grund av större kompatibilitet med valutaväxlingar (FX). Två stora fördelar som lyfts fram i detta avseende är bevarandet av monetär suveränitet och det enkla att göra omedelbara betalningar via mellanhänder som centralbanker.

– Investera i NFT & Kryptovaluta – kolla in topprankade Binance & Crypto.com 

https://9capital.org/
http://2982hotel.site/contact/
https://vatankurumsal.com/
http://gitasantihnusantara.org/
https://home-fixers.ae/
https://t-k.vip/
https://adrianazuniga.net/
https://adamoorthopaedic.com/
http://ciseelektrik.com/
https://smec.com.sg/
http://eventsglobal247.com/
https://reviewgames.id/
https://dtaajq.com/
http://imkovadesarollo.com/
https://www.nazaistudio.ma/
http://econohogar.com/
http://www.bellacucina.cl/
http://biroutraduceriploiesti.ro/
http://bcsservices.co.za/
https://suntech.com.co/
http://www.icekulbrands.co.za/
https://fundacionbartolocolon.com/
https://belajarbaking.xyz/
http://dinhhuonggiaoduc.com/
http://dronesgoiania.com.br/