fbpx

Facebooks Diem Projekt Under Press

Facebooks ambitiösa digitala valutaprojekt Diem har ännu inte kommit igång trots samordnade försök att vinna över finansiella tillsynsmyndigheter..

Enligt The Washington Post på fredagen har Diem fortsatta svårigheter att hantera ledande beslutsfattare i Biden-administrationen. Även med hela vikten av Facebooks betydande lobbykraft i Washington, har det digitala valutaprojektet alltså ännu inte kommit igång.

Rapporter tyder på att David Marcus, chef för Facebook Financial, träffade tillsynsmyndigheter i Washington tidigare i september. Enligt anonyma källor som rapporterades närvara vid mötet, argumenterade Marcus för vikten av krypto för att bredda tillgången till finansiella produkter samtidigt som han lyfter fram fördelarna med Diems betalningsapp Novi. Representanter från Diem som citeras av The Washington Post säger att tillsynsmyndigheterna är nöjda med några av designändringarna som gjorts av projektet. Faktum är att Diem har genomgått betydande förändringar av sitt ursprungliga mandat som publicerades redan 2019.

Ursprungligen döpt till Libra, ursprungligen utformad för att vara ett globalt betalningssystem som inkluderade ett “Facebook-mynt” som stöds av en korg med fiat-valutor.

I Diem-paradigmet försöker projektet lansera individuella fiat-kopplade digitala valutor, med början med en US dollar-kopplad stablecoin. Diem har också försökt ta itu med regelivrares rädsla för penningtvätt.

För Diem och andra privata stablecoin-projekt kan den växande oron för krypto inom ramen för penningmarknadsfonder utanför det gamla banksystemets ram utgöra betydande regleringsproblem. Samtidigt fortsätter äldre finansintressenter att driva på för accelererad utveckling av centralbankens digitala valuta, eller CBDC.

Investera i Kryptovaluta med Binance

En av Kryptovalutaguidens favoriter Binance erbjuder ett mycket stort utbud av kryptovaluta som Bitcoin, Ethereum, Ripple, Dogecoin, ADA och många fler.

På Binance handlar du direkt med svenska kronor, det är busenkelt att ladda ner appen eller starta konto på hemsidan. Binance har ett enormt utbud och flest användare av alla kryptobörser vilket garanterar hög likviditet och därmed möjlighet att sälja när du vill.

Aktuella Kryptovaluta Kurser

Följ de 2 500 största kryptovalutornas live kurser på Kryptovalutaguiden.

Bitcoin Live Kurs med historiska grafer
Ether Live Kurs med historiska grafer
Binance Coin Live Kurs med historiska grafer
Dogecoin Live Kurs med historiska grafer

..se världens 2 500 största Kryptovalutors Live Kurser här.

Källa: CoinDesk