fbpx

Nästa DeFi Bolag i Kris

Babel Finance har blivit den senaste krypto-utlåningsplattformen som sett sig tvingade att stoppa inlösen och uttag, kommunicerade det Hongkong-baserade företaget i ett blogginlägg i fredags.

Företaget uppgav att det ”ställs inför ovanligt likviditetstryck” mitt i en krasch i kryptovalutapriser, med hänvisning till bristen på tillgängliga tillgångar som är lättillgängliga som grunden för sitt beslut att förhindra kunder från att flytta pengar från sina konton.

”Nyligen har kryptomarknaden sett stora fluktuationer, och vissa institutioner i branschen har upplevt konduktiva riskhändelser,” sade Babel Finance, i tillkännagivandet som publicerades på deras webbplats.

Detta följer ett liknande mönster som vi såg hos kryptolåne-plattformen Celsius, som tidigare i veckan meddelade att de skulle förhindra kunder från att ta ut eller överföra sina pengar, eftersom dess positioner i Lido Staked Ethereum (stETH) blev hotade när stETH förlorade sin koppling till ETH. Effekterna från stETH:s depegging fortsätter att spridas, med bland annat kryptohedgefonden Three Arrows Capital (3AC) som står inför frågor om huruvida den är insolvent.

För mindre än en månad sedan fick Babel Finance en värdering på 2 miljarder dollar efter en kapitalrunda på 80 miljoner dollar i serie B. I ett uttalande som åtföljde nyheterna profilerade företaget sig som ”världens ledande leverantör av kryptofinansiella tjänster i grossistledet.”

I slutet av 2021 hade företaget utestående lån på totalt 3 miljarder USD och såg 800 miljoner USD i månatlig handelsvolym i derivat-finansiella kontrakt baserade på värdet av en underliggande tillgång. Det hade också strukturerat och handlat över 20 miljarder dollar i optionsprodukter vid den tidpunkten.

Relaterad Läsning

– Köp kryptovaluta på världens största kryptobörs Binance –

OBS! Öppna konto på Binance och sätt in 100 dollar så får du 50 dollar i bonus!