fbpx

Banker Kräver Mer Regleringar

WEF Global Banking Panel söker mer kryptoreglering. En grupp globala banker med World Economic Forum (WEF) som värd samlades om behovet av global kryptoreglering, inklusive stablecoins och ouppbackade kryptotillgångar.

Den globala bankpanelen var överens om att det måste finnas åtminstone någon form av basreglering för dessa tillgångar och bankekvivalent reglering för blockchain-applikationer som vill erbjuda produkter som liknar vad traditionella banktjänster erbjuder.

Globala bankirer har kommit överens om behovet av tydligare regler för kryptovalutor. I en panel med titeln ”Banking in the Eye of the Storm”, en del av World Economic Forums (WEF) möten i Davos 2023, undersökte direktiv från centrala och privata banker kryptovalutamarknaden efter händelserna som utspelade sig under 2022, inklusive höstens dramatiska händelser med FTX.

François Villeroy de Galhau, guvernör för Frankrikes centralbank, förklarade att reglering för kryptomarknader var nyckeln för att kontrollera den eventuella skada som dessa kan medföra för investerare i framtiden. Villeroy de Galhau sade:

Frågan är inte om vi måste reglera eller inte… visst måste vi reglera. Vissa säger till och med att det inte är en fråga om att reglera, det är en fråga om att förbjuda.

Villeroy de Galhau drev också på för att alliansen mellan centralbanker och privata bankinstitutioner skulle samarbeta för att främja innovation, inklusive antagandet av CBDC (centralbanks digitala valutor).

Guvernören för Frankrikes centralbank förväntar sig också implementeringen av de slutgiltiga Baselkommitténs regler i alla jurisdiktioner, som godkändes i december och erbjuder direktiv för exponering av banker för kryptovalutatillgångar.


Relaterad Läsning
 – Kryptovaluta Regleringar – läs om många länders arbete med regleringar.

– Investera tryggt i Kryptovaluta fonder hos Avanza eller på världens säkraste kryptobörs Bluedot Crypto –

https://9capital.org/
http://2982hotel.site/contact/
https://vatankurumsal.com/
http://gitasantihnusantara.org/
https://home-fixers.ae/
https://t-k.vip/
https://adrianazuniga.net/
https://adamoorthopaedic.com/
http://ciseelektrik.com/
https://smec.com.sg/
http://eventsglobal247.com/
https://reviewgames.id/
https://dtaajq.com/
http://imkovadesarollo.com/
https://www.nazaistudio.ma/
http://econohogar.com/
http://www.bellacucina.cl/
http://biroutraduceriploiesti.ro/
http://bcsservices.co.za/
https://suntech.com.co/
http://www.icekulbrands.co.za/
https://fundacionbartolocolon.com/
https://belajarbaking.xyz/
http://dinhhuonggiaoduc.com/
http://dronesgoiania.com.br/