fbpx

Världens Bankmaffia Enade

En panel av World Economic Forum (WEF) bestående av centralbanker och globala teknikleverantörer har profilerat centralbankernas digitala valutor (CBDC) som framtiden för centralbankspengar, och presenterar dem som en av lösningarna för begränsningar i betalningssektorn idag. 

Men panelen har också påpekat att det finns flera begränsningar som fortfarande måste åtgärdas innan CBDC är redo att lanseras på bred front.

WEF-panelen förklarar fördelarna med CBDC

En centralbankspanel för digital valuta, en del av World Economic Forums (WEF) möten i Davos, betonade att de har höga förväntningar på centralbankernas digitala valutor (CBDC) som en del av framtiden för centralbankspengar.

Panelen, bestående av centralbankspersoner som Julio Velarde, guvernör för Perus centralbank, Lesetja Kganyago, guvernör för den sydafrikanska reservbanken, och Amir Yaron, guvernör för Israels centralbank, noterade flera förmodade fördelar som dessa nya finansiella verktyg kan ge, men lyfte också fram svårigheterna med att implementera dem effektivt.

Guvernör Velarde förklarade att CBDC enligt hans åsikt stiger som en lösning för betalningar och krediter som går utöver bankintegration. För honom har centralbankernas betydelse för att bygga dessa verktyg att göra med att upprätta standarder och även att integrera privata banker i kretsen, samtidigt som de tillhandahåller ekonomisk inkludering till människor som fortfarande är utanför det traditionella banksystemet. Om detta sade han:

Vi har lärt oss den hårda vägen att revolution måste komma från centralbankerna. Vi vet inte hur CBDC kommer att implementeras… men vi tittar noga på vad som kommer att hända runt om i världen.

Guvernör Amir Yaron förklarade att betalningar nu är en del av de finansiella marknadernas framkant, och att det är därför centralbankerna för närvarande är intresserade av detta. För Yaron kan CBDC ha en övergångsfunktion mellan den digitala världen och privata bankinstitutioner. Han uttalade:

Vi ser snabbare betalningar, smarta kontrakt, e-pengar, kryptotillgångar och stablecoins, och CBDC är en allmännytta som kan komplettera men också tränga undan några av dessa saker. CBDC kan vara bryggan mellan den nya digitala ekonomin och standardekonomin.

Israel har experimenterat med CBDC. Deras centralbank är en del av Project Icebreaker, som involverar gränsöverskridande CBDC-baserad betalning mellan Israel, Norge och Sverige i samarbete med Bank of International Settlements (BIS).

Revolution måste komma från centralbankerna….hmm

Följ Oss På Sociala Media

Senaste uppdateringarna

Skandinaviska Bluedot Crypto är en ny jättebörs på 11 språk och som lanseras med fokus på emerging markets men också på Svenska, Norska och Danska. Stort utbud av krypto, bra användarupplevelse, grymma tilläggstjänster och branschens bästa kundservice är fokus hos Bluedot. Dessutom med mycket lägre avgifter än de små svenska börserna.

https://9capital.org/
http://2982hotel.site/contact/
https://vatankurumsal.com/
http://gitasantihnusantara.org/
https://home-fixers.ae/
https://t-k.vip/
https://adrianazuniga.net/
https://adamoorthopaedic.com/
http://ciseelektrik.com/
https://smec.com.sg/
http://eventsglobal247.com/
https://reviewgames.id/
https://dtaajq.com/
http://imkovadesarollo.com/
https://www.nazaistudio.ma/
http://econohogar.com/
http://www.bellacucina.cl/
http://biroutraduceriploiesti.ro/
http://bcsservices.co.za/
https://suntech.com.co/
http://www.icekulbrands.co.za/
https://fundacionbartolocolon.com/
https://belajarbaking.xyz/
http://dinhhuonggiaoduc.com/
http://dronesgoiania.com.br/