fbpx

Bitcoins utveckling under 2020

Därför kan Bitcoin nå 100 000 dollar. I slutet av 2020 hände något dramatiskt med Bitcoin kursen. Plötsligt bröt den inte bara igenom rekordvallen 20 000 dollar utan den fortsatte upp och i Januari 2021 var den plötsligt över 40 000 dollar och så nu i förra veckan passerades 50 000 dollar.

Det finns mycket som talar för en fortsatt uppgång av BItcoin kursen. De senaste 3 månadernas enorma hausse är ett resultat av att amerikanska investmentbanker började styra in rejäla summor pengar i Bitcoin under slutet av 2020, pga de ser vilka problem den amerikanska dollarn står inför.

Den amerikanska centralbanken Federal Reserve tryckte ut över 9 biljoner dollar bara under 2020 med anledning av Corona-krisen. Detta var cirka 23 procent av alla dollar som cirkulerade i världen som skapades ur ingenting på ett års tid.

Kända namn investerar i Bitcoin

Under 2020 valde också ett antal riktigt kända personer som exempelvis Twitters grundare Jack Dorsey att investera i  Bitcoin. Under hösten meddelade även jätten Paypal att man kommer satsa stort på Bitcoin samt även möjliggöra transaktioner enkelt via deras plattformar.

Så kom världens näst rikaste man Elon Musk in i  Bitcoin då han bestämde att 1,5 miljard dollar ur Teslas kassa skulle investeras i Bitcoin. På bara några veckor är vinsten av den investeringen  mer än hela Teslas vinst sedan de startade… Efter Musks insteg i kryptovärlden har flera andra miljardärer och bolag följt efter.

Att dessa kändisar, med Elon Musk som absolut frontfigur, klivit på skapar också ökat intresse hos allmänheten på en helt annan nivå än tidigare. Dollarna och andra FIAT valutor drabbas av inflation. Bitcoin är begränsat till ett visst antal och är kanske just nu på väg att ta över som den trygga hamnen i oroliga tider. Kanske är Bitcoin inte bara kryptovärldens guld om ett år eller två utan tom en säkrare placering än det alltid så säkra guldet.

LÄS OCKSÅ – BITCOIN KURSEN – Se aktuell kurs samt kursgrafer på Bitcoin

EXTERN LÄSNING – Vill du läsa mer om Bitcoins historik och potentiella utveckling så kolla in denna krönika av Arash Gilan i Breakit