fbpx

Danmark jagar skatteintäkter från krypto

Det danska skatteministeriet kommer att undersöka sin nästan hundra år gamla skattekod i ett försök att ta itu med utmaningar som uppstår genom kryptovalutainvesteringar. Enligt en rapport från Bloomberg i tisdags har Danmarks skatteverk upptäckt att två tredjedelar av de lokala kryptotransaktionerna inte beskattas.

Det danska skatteministeriet kommer att undersöka sina nästan hundra år gamla skattregler i ett försök att ta itu med utmaningar som uppstår genom kryptovalutainvesteringar.

Ministeriet citerar en ökad risk för bedrägerier och ett ökat antal fel i skatteregistreringar som den viktigaste katalysatorn för att slå ner på kryptoskatteflykt.

Landets skatteminister, Morten Bodskov, sade att hans avdelnings mål var att vara “vaksamma och se till att våra regler är uppdaterade och begränsar fel och bedrägeri.”

År 2019 skickade Danmarks skattemyndighet, Skattestyrelsen, ut brev till misstänkta skattesmitare som bad dem ändra tidigare avkastningar baserat på deras kryptoverksamhet och varnade dem för påföljder för bristande efterlevnad.

Aktuella kryptovalutakurser

Bitcoin Live Kurs och historiska grafer
Ether Live Kurs och historiska grafer
Binance Coin Live Kurs och historiska grafer
Dogecoin Live Kurs och historiska grafer

Se världens 200 största Kryptovalutors Live Kurser här.