fbpx

Commerzbank, Tysklands fjärde största bank, tillkännagav igår att den blivit den första banken i Tyskland att säkra kryptodepålicensen enligt artikel 1, avsnitt 1a, mening 1 nr 6 i tyska banklagen (KWG).

Den nyligen förvärvade licensen ger Commerzbank möjlighet att gå vidare med att etablera ett omfattande utbud av digitala tillgångstjänster, med särskild tonvikt på Bitcoin och kryptotillgångar. Det första steget innebär skapandet av en robust, säker och helt kompatibel plattform, designad för att tillgodose institutionella kunder som söker säkra förvaringslösningar för sina kryptotillgångar.

”Nu när vi har beviljats ​​licensen har vi uppnått en viktig milstolpe”,  detta belyser vårt pågående engagemang för att tillämpa de senaste teknologierna och innovationerna, och det utgör grunden för att stödja våra kunder inom områdena digitala tillgångar.”

sade Dr Jörg Oliveri del Castillo-Schulz, Chief Operating Officer för Commerzbank.

Genom att erhålla denna licens strävar banken efter att bygga en säker miljö som inte bara främjar förtroende utan också fungerar som en katalysator för ytterligare framsteg inom den digitala tillgångsdomänen.

– Se aktuellt Bitcoin pris här & investera i bitcoin hos Avanza eller BingX