fbpx

Coinbase Börsnotering

Den 17 december 2020 tillkännagav Coinbase på sin blogg att företaget lämnat in ett utkast för registreringsdeklaration på blankett S-1 med SEC. Företaget klargjorde också:

Planerna på att börsintroducera går tillbaka till juli 2020. Redan då planerade Coinbase Inc. en börsnotering i USA för senare i år eller början av 2021, med hänvisning till en Reuters-rapport, även om det är inte klart vilken börs de riktar sig till.

Coinbase Värdering 8 miljarder dollar

Den senaste värderingen satte den amerikanska kryptobörsen på över 8 miljarder dollar, och detta steg öppnar dörrarna för en framtida börsintroduktion för ett av de största namnen i kryptobranschen idag.

Meltem Demirors kommenterade vad denna Coinbases möjliga börsintroduktion betyder för kryptosamhället:

“Jag tror att detta kommer att bli en monster-börsintroduktion och den första av många som kommer 2021. Denna och framtida börsintroduktioner kommer ytterligare att göra det möjligt för investerare både på institutionell nivå och i detaljhandeln att få en renare exponering för kryptotillgångar.”

Ser vi framåt, tror Coinshares CSO att Coinbase’s börsintroduktion “kommer att vara den första meningsfulla exit, vilket innebär mer tilldelning till kryptoföretag” i framtiden.

Läs mer om Coinbase i vår CoinBase Recension