fbpx

Svenska Vice Riksbankschefen Uttalar Sig

Ett ökande antal centralbanker globalt har laglig befogenhet att emittera centralbanks digitala valutor (CBDC), och jämfört med för ett år sedan, nästan fördubblades andelen centralbanker som för närvarande utvecklar en CBDC eller driver en pilot från 14% till 26%, enligt en ny rapport från Bank for International Settlements (BIS). Nu uttalar sig Cecilia Skingsley om hur svenska riksbanken ser på utvecklingen.

En centralbanks digital valuta (CBDC) är ”en investering” för att skydda det nuvarande monetära systemet för fiat, enligt vice riksbankchef Skingsley, som också är säker på att kontanter snart kommer att vara historia.

Cecilia Skingsley, förste vice riksbankschef, sade vid Europeiska centralbankens (ECB) forum om centralbanker i Portugal på tisdagen att det är nödvändigt för centralbanker att utveckla CBDC för att möta allmänhetens efterfrågan och hålla sig uppdaterad med utvecklingen i den moderna världen.

”Jag ser det som en utveckling av centralbanksrollen snarare än en revolution,” sade Skingsley och tillade att dagarna för att använda kontanter för att betala för varor och tjänster är räknade. ”Jag tror att kontanter kommer att försvinna som betalningsmetod, det är säkert,” sade centralbankschefen.

Ingen Anledning För Centralbanker Att Bara Ge Ut Sedlar

Ulrich Bindseil, generaldirektör för marknadsinfrastruktur och betalningar vid ECB höll med Skingsley och sa att ”det finns ingen anledning” för centralbanker att inte gå in i den digitala tidsåldern. Till stöd för idén att centralbanker inte på något sätt är skyldiga att ge ut kontanter, sade Bindseil att,

”Förflyttas med tiden, acceptera samhällets digitalisering och avvisa påståendet att centralbanker är naturliga emittenter av sedlar endast som en monetär skuld.”

ECB-tjänstemannen tillade att han ser effektiva och pålitliga betalningsmetoder som ”en grund för det moderna samhället”, samtidigt som han antydde att CBDC kommer att ha en nyckelroll här.

Har Inte Riktigt Koll På Att Många Länder Redan Har CBDC

När han kommenterade vilka länder som kommer att vara de första att införa CBDC, hävdade Princeton-professorn att det är troligt att mindre länder och tillväxtekonomier kommer att röra sig snabbare än USA, som är hem för världens nuvarande reservvaluta. Han förklarade att de mindre länderna är oroliga över den enorma räckvidden för några stora teknikföretag som arbetar med betalningssystem, som Tencent och Alibaba i Kina.

Plattformar byggda av dessa företag gör det enkelt att spendera valfri valuta var som helst i världen, och detta ”skräcker fan för mindre länder och tillväxtekonomier”, sade han. Enligt Brunnermeier är det därför dessa mindre länder ”går i framkant av CBDCs”, och skyddar sina valutor mot att större valutor tar över. ”De kan förlora sin penningpolitiska makt”, sade han.

Han nämnde inte att Afrikas största land Nigeria redan förra året lanserade sin egna CBDC, och att det berodde primärt på den enorma adoption som skett i det gigantiska landet.

Relaterad Läsning

Följ Oss

Senaste uppdateringarna

– Investera i Kryptovaluta – använd alltid endast seriösa plattformar som topprankade Binance eller Crypto.com 

https://9capital.org/
http://2982hotel.site/contact/
https://vatankurumsal.com/
http://gitasantihnusantara.org/
https://home-fixers.ae/
https://t-k.vip/
https://adrianazuniga.net/
https://adamoorthopaedic.com/
http://ciseelektrik.com/
https://smec.com.sg/
http://eventsglobal247.com/
https://reviewgames.id/
https://dtaajq.com/
http://imkovadesarollo.com/
https://www.nazaistudio.ma/
http://econohogar.com/
http://www.bellacucina.cl/
http://biroutraduceriploiesti.ro/
http://bcsservices.co.za/
https://suntech.com.co/
http://www.icekulbrands.co.za/
https://fundacionbartolocolon.com/
https://belajarbaking.xyz/
http://dinhhuonggiaoduc.com/
http://dronesgoiania.com.br/