fbpx

Canaan startar Mining i Kazakstan

Det Kinesiska bolaget Canaan som fram tills nu fokuserat på  Bitcoin (BTC) gruvutrustning tillkännagav i går att de har gått bortom sin befintliga affärsmodell och blivit “Miners” själva, man beskriver detta  som “det logiska nästa steget” mot att optimera sina intäkter, stärka kapaciteten för lagerhantering och försörjningskedja samt ackumulera BTC. Utan tvekan influerade av debatten Elon Musk startade i April då han plötsligt blev emot BTC och för DOGE…

Canaan styr nu in sin egen mining verksamhet till Kazakstan med sina senaste Avalon Miner-enheter som redan är i drift, säger företaget i det senaste pressmeddelandet. På så sätt levererar de på sina strategiska planer som tillkännagavs tidigare i år.

När det gäller orsakerna bakom detta steg är det att det gör det möjligt för Canaan att direkt ackumulera BTC som “nu allmänt accepteras som en investerbar tillgångsklass och därmed har potential för avsevärd uppsida för Canaan.” Att man flyttar från Kina beror naturligtvis på Beijings senaste crack downs på crypto bolag.

VD uttalar sig

Dessutom sa Nangeng Zhang, Canaans styrelseordförande och VD, att teamet tror att deras egendrivna Bitcoin-gruvverksamhet skulle bidra till att förbättra företagets ekonomiska resultat men också utvidga affärsområdet och deras kundbas.

Som rapporterades i början av denna månad nådde Canaan en total nettoomsättning på 61,5 MUSD under första kvartalet (Q1) i år, lägre än 68,3 MUSD under Q1 2020, men högre än 38,2 MUSD för Q4 2020. Deras netto Intäkterna uppgick till 200 000 USD, medan företaget hade registrerade förluster både under Q1 och Q4 2020.

Zhang uppgav vidare att “när vi integrerar mer industriresurser i vår verksamhet, tror vi att detta affärssegment kommer att göra det möjligt för oss att återuppliva vårt lager för gruvmaskiner, skydda oss från Bitcoin-volatilitet och säkerställa att vårt lager är tillräckligt under marknadsuppgångar”.

Aktuella kryptovalutakurser

Bitcoin Live Kurs och historiska grafer
Ether Live Kurs och historiska grafer
Binance Coin Live Kurs och historiska grafer
Dogecoin Live Kurs och historiska grafer

Följ världens 2 500 största Kryptovaluta Kurser här. Alla kurser i realtid inklusive historiska grafer.