fbpx

Goobit Group Börsnoterat

Bolaget bakom kryptoväxlaren BTCX – Goobit Group AB – börsnoterades under gårdagen. Aktiekurs rusade rejält direkt efter öppning.

Goobit Group noteringen skedde genom en så kallad direkt-listning. Till skillnad mot en nyemission då nya aktier emitterras innebär det att inga nya aktier erbjöds för teckning. I stället ställdes drygt 34 procent av företagets befintliga aktier ut för handel.

Teckningskursen, som baserades på värdet vid en nyemission i april, låg på 3,91 kronor. När handeln med företagets aktie startade var kursen dock betydligt högre.

Aktien rusade med 102% direkt

Vid öppning rusade Goobits aktie upp till 7,9 kronor, motsvararande en ökning med drygt 102 procent jämfört med teckningskursen. Sedan dess har kursen sjunkit något. I skrivande stund handlas företagets aktie för 6,28 kronor och är upp drygt 3% under torsdagens tidiga handel.

Börsvärdet på Goobit Group är i nuläget drygt 800 miljoner kronor.

BTCX en av världens första kryptobörser

– Goobit är pionjärer inom kryptovalutor med den ledande växlingstjänsten BTCX. Efter den uppmärksammade börsintroduktionen av Coinbase i april är vi glada över att vi är först i vår bransch att börsnoteras på tillväxtmarknaden Nasdaq First North Growth Market. Noteringen gör det möjligt för en bredare krets att vara med och investera i en ledande aktör i den snabbt växande kryptobranschen. Samtidigt får vi möjligheter att skala upp bolagets tillväxtplaner, kommenterade vd Pär Helgosson inför noteringen.

– Vår vision är att vara den ledande kryptoaktören i det finansiella ekosystemet, och bygga broar mellan blockkedjevärlden och den traditionella finanssektorn. Genom noteringen får vi ökade möjligheter att på allvar ta en sådan ledande roll och vi välkomnar nya investerare som vill vara med på vår fortsatta resa, kommenterade Christian Ander, grundare, huvudägare och styrelseledamot i Goobit Group.

Mer om BTCX

BTCX är en svensk kryptobörs där du kan handla med Bitcoin via Blockchain. Det var en av de första kryptobörserna i världen som gick online redan 2012. Den är registrerad hos svenska finansinspektionen. Man kan handla med Bitcoin och Ethereum.

Kundtjänst – 16 timmar per dag 08:00 – 24.00
BANK ID för enkel registrering.

LÄS MER – BTCX recension