fbpx

Ny Kryptolag På Agendan i Veckan

Brasilien närmar sig reglering av kryptovalutatillgångar och tjänsteleverantörer för virtuella tillgångar (VASP). Kryptovalutaräkningen, identifierad med numret 4.401/2021, kommer att behandlas denna vecka, tillsammans med andra tidskänsliga räkningar.

Detta meddelades av ledaren för den federala regeringen i kongressens vicekammare, Ricardo Barros, som uppgav att lagförslaget kan röstas om denna vecka.

Brasilien är dock i läge inför presidentvalet, med presidentomröstningen som skall äga rum den 2 oktober. Som sådan kanske kongressen inte diskuterar känsliga frågor för att undvika att svänga väljarna mot den ena eller andra sidan. Men om cryptocurrency lagförslaget slutligen röstas igenom, skulle det behöva skickas till president Jair Bolsonaro för dess slutliga sanktion. Vicekammaren kommer också att diskutera andra viktiga lagar den här veckan, inklusive en proposition för distansarbete.

Projektet godkändes av den brasilianska senaten i april och syftar till att reglera kryptobörser genom att skapa en enda regulator för att hantera dem. På samma sätt legaliserar projektet mining av kryptovalutor och fastställer skattebefrielse-regler för miningbolag som presenterar gröna projekt som använder 100% förnybar energi för etablering av gruvfarmar. (märklig masspsykos detta att bitcoin skulle vara skadligt för miljön…)

LÄS OCKSÅWarren Buffet Investerar I Krypto – lägger 500 miljoner dollar i Brasilianska Nubank.