fbpx

Brasilien Har Fortsatt Full Fart

Bitpreco, en brasiliansk kryptovalutabörs, har beslutat att utöka sin funktionalitet till att erbjuda banktjänster via en ny plattform som heter Bitybank. Företaget, som också kommer att öppna betalnings- och digitala kontotjänster, planerar att locka användare till krypto genom cashback-program som motverkar rädslan för användare att köpa kryptovalutor på dagens osäkra marknad.

Medan flera traditionella bankinstitut nu erbjuder eller överväger att erbjuda kryptovalutarelaterade tjänster i Brasilien, försöker kryptobörser också att inkludera traditionella finansiella instrument i sin tjänsteportfölj. Bitpreco, en brasiliansk börs, utökar nu sina tjänster för att erbjuda bankfunktioner. Företaget är ett av de största i Brasilien och står för 13% av alla bitcointransaktioner under de senaste tre månaderna.

Ney Pimenta, en av ägarna på Bitpreco, förklarade att dessa nya tjänster, som kommer att inkludera betalningar, digitala konton och till och med kreditkort, kommer att erbjudas genom en ny app som heter Bitybank. Syftet med denna inkludering är att driva fler användare till krypto genom att erbjuda mindre nischorienterade tjänster. Om detta förklarade Pimenta:

Digital bankverksamhet är en stor framgång i Brasilien. Det är ett extremt enkelt sätt att föra användare till kryptovärlden med en fullserviceupplevelse där de kan köpa, sälja, ta ut, sätta in, byta mot andra tillgångar och uppleva DeFi, med samma lätthet som att investera i sparande.

Företaget förutspådde en ökning med 50 % i sin användarbas med denna flytt, efter att redan ha registrerat en femfaldig ökning av användarregistreringar från 2020 till 2021.

Medan Pimenta förklarade att Bitpreco vill ha det bästa cashback-programmet på kryptomarknaden, avslöjade han inte ytterligare detaljer om strukturen för denna plan. Han sa dock att institutionen kan inkludera bitcoin, eter och solana bland de valutor som erbjuds som belöningar till kunder som använder kort utfärdade av företaget.

RELATERAD LÄSNINGBitcoin Brasilien – fler artiklar om utvecklingen i Sydamerikas största land.

Följ Oss På Sociala Media

Senaste uppdateringarna

Skandinaviska Bluedot Crypto har en unik så kallade ”User Custody”-lösning där du som användare är den enda som kommer åt ditt konto och dina coins. Detta betyder att du är helt trygg hos Bluedot som ej kan hackas och som garanterar att dina pengar är helt säkra. Inte ens Bluedots medarbetare kan komma åt och missbruka ditt konto – så till skillnad mot FTX så kan inte Bluedot spekulera med eller stjäla dina pengar. Man har byggt världens säkraste kryptobörs med Above Bank Level Security helt enkelt.