fbpx

CBDC Allt Hetare i Världen

Ett ökande antal centralbanker globalt har laglig befogenhet att emittera centralbanks digitala valutor (CBDC), och jämfört med ett år tidigare, nästan fördubblades andelen centralbanker som för närvarande utvecklar en CBDC eller driver en pilot från 14% till 26%, enligt en ny rapport från Bank for International Settlements (BIS)

Rapporten fann att cirka 62% av centralbankerna arbetar på CBDC projekt av olika slag. Undersökningen, under vilken BIS samlade in svar i slutet av december 2021, visar att arbetet med detaljhandels-CBDC:er befinner sig i ett mer utvecklat stadium än arbetet med grossist-CBDC:er. Närmare 20% av centralbankerna avancerar eller testar en detaljhandels-CBDC. Detta är dubbelt så stor andel av centralbanker som bygger eller piloterar en CBDC i grossistledet, enligt tidningen.

”Globalt anser mer än två tredjedelar av centralbankerna att de sannolikt kommer eller kan möjligen utfärda en detaljhandels-CBDC på antingen kort eller medellång sikt”, står det i rapporten.

Enligt BIS utforskar 9 av 10 centralbanker CBDC, och:

”Mer än hälften utvecklar dem nu eller kör konkreta experiment. I synnerhet har arbetet med detaljhandels-CBDC flyttats till mer avancerade stadier.”

Bankorganisationen säger att både covid-19-pandemin och uppkomsten av stablecoins och krypto har påskyndat centralbankernas arbete med CBDC, särskilt i avancerade ekonomier, där de undersökta institutionerna förklarade att finansiell stabilitet har ökat i betydelse som deras motivation för engagemang i CBDC-projekt.

– Investera i Bitcoin på Binance 

Följ Oss

Senaste uppdateringarna

– Investera i kryptovalutor på Binance 

https://9capital.org/
http://2982hotel.site/contact/
https://vatankurumsal.com/
http://gitasantihnusantara.org/
https://home-fixers.ae/
https://t-k.vip/
https://adrianazuniga.net/
https://adamoorthopaedic.com/
http://ciseelektrik.com/
https://smec.com.sg/
http://eventsglobal247.com/
https://reviewgames.id/
https://dtaajq.com/
http://imkovadesarollo.com/
https://www.nazaistudio.ma/
http://econohogar.com/
http://www.bellacucina.cl/
http://biroutraduceriploiesti.ro/
http://bcsservices.co.za/
https://suntech.com.co/
http://www.icekulbrands.co.za/
https://fundacionbartolocolon.com/
https://belajarbaking.xyz/
http://dinhhuonggiaoduc.com/
http://dronesgoiania.com.br/