fbpx

Kryptobörs- och plånboksleverantören Blockchain.com har avslutat en finansieringsrunda av serie E på 110 miljoner dollar, en investering som mer än halverar deras tidigare värdering i mars 2022 på 14 miljarder dollar.

I ett blogginlägg den 14 november meddelade Blockchain.com att avslutningen av sin serie E-runda leddes av det Storbritannien-baserade riskkapitalföretaget Kingsway Capital. Man hade också deltagande från bland annat Baillie Gifford, Lakestar och Coinbase Ventures.

En Bloomberg-rapport den 14 november som citerar källor som är bekanta med saken sade att omgången på 110 miljoner dollar placerar Blockchain.com på mindre än hälften av sin värdering på 14 miljarder dollar från mars 2022.

Den 30 mars 2022 stängde Blockchain.com en finansieringsrunda som såg att dess värdering steg från 5,2 miljarder dollar till 14 miljarder dollar, mindre än två månader innan kollapsen av Do Kwons Terra-ekosystem utlöste en likviditetskaskad som gjorde hedgefonden Three Arrows Capital (3AC) i konkurs. ) och en mängd högprofilerade kryptolångivare.

– Se aktuellt Bitcoin pris här & köp Bitcoin på Avanza eller BingX