fbpx

Bitpanda Värderas till 40 Miljarder

Bitpanda Tar in 2 miljarder kronor. Österrikes största kryptobörs Bitpanda går från klarhet till klarhet. I våras blev man första Unicorn inom Fintech ifrån Österrike och nu har man tredubblat värderingen i en ny jättelik emission på 263 miljoner dollar. 

STOCKHOLM, 17 augusti (Reuters) – Den österrikiska kryptovalutamäklaren Bitpanda sade på tisdagen att man tagit in 263 miljoner dollar till en värdering på 4,1 miljarder dollar i en finansieringsrunda som leddes av Valar Ventures, ett riskkapitalbolag som grundades av miljardären Peter Thiel.

Den nya omgången mer än tredubblar mäklarens värdering från mars, då man tog in 170 miljoner dollar till en värdering på 1,2 miljarder dollar. Brittiska hedgefondförvaltaren Alan Howard, REDO Ventures, LeadBlock Partners och Jump Capital investerade också i den aktuella omgången.

Fintechutrymmet har sett en hel del galna värderingar eftersom det inte finns många bra företag och investerare inte vill missa, säger Bitpandas verkställande direktör Eric Demuth.

”Vi är lönsamma sedan fem år nu, ständigt, varje år.”

Bitpanda, som för närvarande har 3 miljoner användare och finns i åtta europeiska länder, planerar att aggressivt expandera till andra länder i år. Plattformen erbjuder användarna flexibiliteten att investera i en rad produkter som fraktionerade aktier, kryptovalutor och ädelmetaller – från så lite som 1 dollar i första insättning.

Demuth sa att företaget inte har några aktuella planer på att börsnoteras än, men när de bestämmer sig föredrar de direktnoteringsvägen precis som företag som Coinbase, RobinHood och Wise.

”Vi kommer att ta oss tid i det avseendet”, avslutar Demuth.

LÄS OCKSÅ – Bitpanda Recension Kryptovalutaguiden recenserade Bitpanda redan 2019.

https://9capital.org/
http://2982hotel.site/contact/
https://vatankurumsal.com/
http://gitasantihnusantara.org/
https://home-fixers.ae/
https://t-k.vip/
https://adrianazuniga.net/
https://adamoorthopaedic.com/
http://ciseelektrik.com/
https://smec.com.sg/
http://eventsglobal247.com/
https://reviewgames.id/
https://dtaajq.com/
http://imkovadesarollo.com/
https://www.nazaistudio.ma/
http://econohogar.com/
http://www.bellacucina.cl/
http://biroutraduceriploiesti.ro/
http://bcsservices.co.za/
https://suntech.com.co/
http://www.icekulbrands.co.za/
https://fundacionbartolocolon.com/
https://belajarbaking.xyz/
http://dinhhuonggiaoduc.com/
http://dronesgoiania.com.br/