fbpx

BitOasis Är Stora i Mellanöstern

Kryptobörsenn BitOasis har anslutit till kryptobolag som tvingas avskeda då man berättar att man entledigat 9 anställda, vilket representerar 5% av personalen.

BitOasis VD Ola Doudin mailade sin personal och sa:

”Tidigare i veckan sades nio anställda upp på kontor i Dubai, Abu Dhabi och Amman.”

BitOasis etablerades i Dubai 2015. I ambitionen att dominera regionen fick plattformen en licens att agera som en tjänsteleverantör för virtuella tillgångar 2021.

En trend att skära i personalkostnader har spridit sig snabbt i kryptovärlden sedan början av juni. De flesta större plattformar ser de negativa marknadsförhållandena som en anledning att minska och släppa en del av sin personal.

Exchange-plattformen Gemini var den första som aviserade neddragningar. Coinbase följde Gemini några dagar efter först genom att minska antalet anställda med 10%. Företag som BlockFi, Crypto.com, Robinhood, Bitso och Bitmex anslöt sig till trenden genom att sparka upp till 25% av sin personal för att skydda sig från den nuvarande negativa marknaden.

Under tiden pausade utlånings-plattformarna Celsius och Babel Finance alla uttag och överföringar, vilket ytterligare bidrog till rädslan i kryptovärlden. Det har också rapporterats att det stora kryptoinvesteringsföretaget Three Arrows Capital överväger en räddningsaktion. Stora staking- och lånebolaget NEXO har erbjudit sig att köpa ut sunda tillgångar från Celsius då man inte drabbats av några katastrofer själva.

För närvarande är de enda stora kryptoföretagen som gör det tillräckligt bra för att anställa Binance, Kraken, Polygon, OpenSea och Ripple. Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) vill också anställa personer med kryptoexpertis.

Relaterad Läsning

– Köp kryptovaluta på världens största kryptobörs Binance –

– Köp kryptovaluta på världens största kryptobörs Binance –

OBS! Öppna konto på Binance och sätt in 100 dollar så får du 50 dollar i bonus!