fbpx

Bitcoin värt 100 000 dollar?. Enligt Anthony Pompliano, som tidigare haft höga positioner på Snapchat och Facebook, nu partner för digitala tillgångar vid Morgan Creek är det inte orimligt att förvänta sig nya rekordnivåer för kryptovalutan bitcoin de kommande två åren. Han tror att kursökningen kommer att drivas av en ökad efterfrågan, ett ökat intresse från olika institutioner och en global instabilitet på marknaden. 

Bitcoin värt 100 000 dollar?

”Jag tror att vi vid slutet av år 2021 kommer se priset toppa vid 100.000 dollar. Det viktiga att komma ihåg är att bitcoin är en fast tillgång som påverkas av utbud och efterfrågan”, säger han till Yahoo Finance.

Under 2019 återhämtade sig bitcoin rejält efter den kraftiga nedgången 2018, då kryptovalutan tappade mer än 70 procent av sitt värde. Rekylen för bitcoin kom bland annat från nyheten om den sociala nätverksjätten Facebooks intåg på kryptomarknaden, med kryptovalutan libra. Med Libra kan det skapas ett större intresse och en bredare acceptans för kryptovalutor bland allmänheten.

Läs också – Bitcoin Live Kurs se det aktuella priset på Bitcoin just nu.

Libra och Calibra driver upp priset på Bitcoin

”Det är verkligen positivt för de digitala valutorna. Men den viktigaste delen i presentationen från Facebook är inte libra, utan den digitala plånboken Calibra som Facebook kommer att ge till hundratals miljoner, om inte miljarder, människor”, sade Anthony Pompliano till Yahoo Finance.

”Jag tror att plånboken kommer göra att acceptansen för handel med bitcoin, ethereum, tokeniserade värdepapper eller till och med data blir större. Jag tycker verkligen att det är ett viktigt ögonblick när hundratals miljoner människor får tillgång till att handla med kryptovalutor”.

Nu handlas en bitcoin till ett värde på omkring 11.000 dollar. Nästa stora milstolpe tror Pompliano är när den digitala valutan når ett värde på 20.000 dollar.

”20.000 dollar är verkligen stort. Den kommer att sätta en ny toppnotering snart, och när den väl gör det kommer det dra dit folk. Men jag tror inte att vi kommer gå från dagens värde direkt till 50.000 eller 100.000 dollar, det kommer ta sex till tjugofyra månader”.

LÄS OCKSÅ: Facebooks Libra valuta godkänns Schweiz regering stöttar Libra. Kan bli den avgörande pusselbiten för Mark Zuckerberg’s Libra och hela kryptovaluta branschen.