fbpx

Bitcoin kan fortsätta rusa uppåt

Den tillträdande amerikanska presidenten Joe Biden kommer snart uppmana kongressen att införa ett nytt jättelikt stödpaket med anledning av den ekonomiska krisen. Detta och andra faktorer talar för fortsatt uppgång av värdet på Bitcoin.

De senaste två månaderna har bitcoin priset slagit alla rekord. För en dryg månad sedan nåddes för första gången 20 000 dollarsnivån och i början av Januari nåddes så 40 000 dollar. Efter några dagars vinsthemtagningar är nu BTC på väg uppåt igen.

Som högst nådde priset i slutet av förra veckan. Då kostade en bitcoin 42 000 dollar. Men nya pengar kan snart komma att strömma in i Bitcoin.

Nya amerikanska stödpaket

Dels är det Joe Biden, USA:s tillträdande president, som förväntas uppmana kongressen att lansera ännu ett stödpaket för landets ekonomi som då lär driva priset uppåt. Mer stödpaket som innebär att amerikanska staten belånar sig mer innebär att de amerikanska Hedgefonderna lär fly än mer till den inflationssäkra Bitcoin valutan.

Stödpaketet som Biden vill att kongressen ska införa ligger på totalt tre biljoner dollar. Av dessa ska en stor del gå till att betala ut checkar värda 2 000 dollar (motsvarande cirka 16 500 kronor) till alla amerikaner.

BTC Steg med 35 procent förra stödpaketet

Bitcoin-priset steg med över 35 procent när det förra stödpaketet på tre biljoner tillkännagavs av president Trump i juli 2020. En liknande utveckling kan ta Bitcoin till nästa magiska nivå 50 000 dollar.

En annan faktor att beakta är att den senaste tidens enorma hausse på Bitcoin skapar ökat intresse och förtroende hos allmänheten och när average Joe och Svensson och alla andra medborgare i världen kliver på tåget så skapas naturligtvis än mer press uppåt i kursen.

Kolla in vår lista på licensierade och trygga plattformar för kryptovaluta-handel och välj din favorit här – Topplista marknadsplatser kryptovaluta.

En annan till synes liten faktor som skulle få priset att rusa än mer är om världens rikaste man Elon Musk skulle välja att investera i världens största kryptovaluta. Det skulle sannolikt leda till en ny jättehausse av både institutionella och privata investerare…

FÖLJ BITCOIN KURSEN – här ser du realtidskursen för Bitcoin samt historiska grafer på utvecklingen.