fbpx

Cleanspark Storhandlar Från Bitmain

Det börsnoterade bitcoin-mining bolaget Cleanspark (Nasdaq: CLSK) meddelade på tisdagen att företaget köpt 4500 S19 bitcoin-gruvriggar från Bitmain. Riggarna förväntas starta leveransprocessen nästa månad och enheterna “finansierades delvis genom en del av företagets BTC-innehav.”

Företaget uppskattar att maskinerna kommer att öka hashraten med 450 PH/s eller 0,45 exahash (EH/s), vilket motsvarar Cleansparks nuvarande kapacitet.

Cleansparks förvärv av 4500 bitcoin-mining maskiner följer trenden från andra stora inköp av bitcoin-maskiner av stora miningbolag i år. I slutet av augusti köpte Genesis Digital Assets till exempel 20 000 bitcoin-mining maskiner från Canaan. Under den första veckan i augusti köpte Marathon 30 000 maskiner från Bitmain. Foundry US har samarbetat med ett antal verksamheter och har ökat mycket i kapacitet. I slutet av december 2020 förvärvade Cleanspark den amerikanska bitcoin-mining businessen ATL Data Centers för 19,4 miljoner dollar.

Cleanspark Tror På Hodl Strategi

Cleanspark har inte bara en hodl strategi, det tror också att “värdet av digitala valutor som bitcoin härrör från deras användbarhet som växel.” I huvudsak, genom att använda medlen för att förvärva fler bitcoin-mining maskiner, går en del av dess utvalda bitcoins tillbaka i omlopp.

Mining industrin har fått ett uppsving i västvärlden och inte minst i USA sedan kommunistregimen i Beijing förbjöd all mining verksamhet i Kina i våras. Kina var den klart största marknaden för bitcoin mining och möjligheterna för bolag i väst blev stora när Kinesen sade stopp. 

Aktuella Kryptovaluta Kurser

Följ de 2 500 största Kryptovalutorna här. Live kurser med historiska grafer.

Bitcoin Live Kurs och historiska grafer
Ether Live Kurs och historiska grafer
Binance Coin Live Kurs och historiska grafer
Dogecoin Live Kurs och historiska grafer

…se världens 2 500 största Kryptovaluta Kurser här.