fbpx

Binance stängs ner i UK

27 juni (Reuters) – Storbritanniens finansiella tillsynsmyndighet har sagt att Binance, ett av världens största kryptovalutabörser, inte kan bedriva någon reglerad aktivitet och utfärdat en varning till konsumenterna om plattformen, som håller på att växa över hela världen. I praktiken betyder detta att Binance stängs ner i Storbritannien.

I ett meddelande daterat 25 juni sade Financial Conduct Authority (FCA) att Binance Markets Ltd, Binances enda reglerade brittiska enhet, “får inte utan föregående skriftligt tillstånd från FCA utföra reglerade aktiviteter … med omedelbar verkan”. Det utfärdade också en varning till konsumenterna om Binance Markets och den bredare Binance-gruppen. Binance har på bara några år blivit världens största kryptobörs med massor av bra tjänster och låga insättningsnivåer men bolaget är från Kina och det är sannolikt huvudanledningen att man nu slår till mot bolaget. 

Binance uttalar sig

Binance sade i ett uttalande att Binance Markets, som de förvärvade 2020, ännu inte använt sina lagstadgade tillstånd, och att FCA: s drag inte skulle påverka tjänster som erbjuds på sin Binance.com-webbplats. “Vi tar ett gemensamt tillvägagångssätt när vi arbetar med tillsynsmyndigheter och vi tar våra skyldigheter för överensstämmelse på allvar. Vi håller oss aktivt à jour med att ändra policyer, regler och lagar i detta nya utrymme”, säger en talesman.

Kryptohandel ej reglerad i UK

Även om handel med kryptovalutor inte är direkt reglerad i Storbritannien, krävs det tillstånd för att erbjuda tjänster som handel med kryptovalutaderivat. Något som Binance redan har,

Konkurrensverket har sagt till Binance att det senast den 30 juni måste visa ett meddelande om att “BINANCE INTE ÄR TILLÅTET FÖR ATT FÖRETAGA NÅGON REGLERAD AKTIVITET I STORBRITANNIEN” på sin webbplats och sociala mediekanaler.

Binance måste också säkra och bevara alla register som rör konsumenter i Storbritannien och informera FCA om att detta har gjorts senast den 2 juli. Tillsynsmyndigheten förklarade inte varför den hade vidtagit dessa åtgärder.

Brittiska medborgare kommer fortfarande att kunna få tillgång till Binances tjänster i andra jurisdiktioner.

Aktuella kryptovalutakurser

Följ Binance egen Kryptovaluta Binance Coin på Kryptovalutaguiden. Senaste dygnet är Binance Coin ner med drygt 6% och håller platsen som världens 4:e största kryptovaluta.

Bitcoin Live Kurs och historiska grafer
Ether Live Kurs och historiska grafer
Binance Coin Live Kurs och historiska grafer
Dogecoin Live Kurs och historiska grafer

Följ världens 2 500 största Kryptovaluta Kurser här. Alla kurser i realtid inklusive historiska grafer.