fbpx

Argentina Är På Gång Med CBDC

Argentinas regering förbereder det juridiska området för framtida emission av sin egen digitala centralbanksvaluta, den digitala peson. Precis som Kina, Nigeria, Jamaica och många fler länder tar landet nu snabba kliv mot sin egen statskontrollerade kryptovaluta.

I ett dekret som godkändes och publicerades den 26 april med nummer 207/2022 ändrade den argentinska regeringen funktionerna och fakulteterna för det nationella myntverket, vilket gav det nya ansvarsområden och möjligheter.

I dessa nya fakulteter omfattar dekretet insamling och digital bearbetning av data, bilder, koder, ljud och mikrochips, mjukvarudesign och utveckling, implementering av digital säkerhet, telebearbetning av information, utskrift och/eller inspelning av databaser.

Medan det nationella myntverket just hade förmågan att trycka ut nationell valuta, motiverar det nya dekretet denna förändring genom att säga att:

För närvarande motiverar utvecklingen av digitala miljöer när det gäller transaktioner och betalningar… artificiell intelligens och digitala styrsystem, såväl som uppkomsten och spridningen av ”blockchain”-teknik, kryptografiska teknologier och tillgångar uppdateringen av räckvidden för det nationella myntverket.

För Rosendo Gravanago, juridisk rådgivare inom kryptotillgångsområdet, är detta ett tydligt steg i riktning mot att utfärda en Argentinsk CBDC. han sade:

Detta ger oss mönstret som Argentina försöker komma in i CBDC-trenden, en trend som har antagit centraliserade elektroniska förtroendepengar.

Dessa förändringar placerar Argentina i CBDC-racet i Latinamerika, efter länder som Brasilien och Mexiko som redan är engagerade i forsknings- och utvecklingsuppgifter relaterade till framtida utgivning av deras statliga digitala valutor.

LÄS OCKSÅ – Brasilien På Väg Mot Digital Real

– Investera i Kryptovaluta – använd alltid seriösa plattformar som Binance & Crypto.com 

Följ Oss

Senaste uppdateringarna

– Investera i Kryptovaluta – använd alltid seriösa plattformar som Binance & Crypto.com 

https://9capital.org/
http://2982hotel.site/contact/
https://vatankurumsal.com/
http://gitasantihnusantara.org/
https://home-fixers.ae/
https://t-k.vip/
https://adrianazuniga.net/
https://adamoorthopaedic.com/
http://ciseelektrik.com/
https://smec.com.sg/
http://eventsglobal247.com/
https://reviewgames.id/
https://dtaajq.com/
http://imkovadesarollo.com/
https://www.nazaistudio.ma/
http://econohogar.com/
http://www.bellacucina.cl/
http://biroutraduceriploiesti.ro/
http://bcsservices.co.za/
https://suntech.com.co/
http://www.icekulbrands.co.za/
https://fundacionbartolocolon.com/
https://belajarbaking.xyz/
http://dinhhuonggiaoduc.com/
http://dronesgoiania.com.br/