fbpx

Enligt nya uppgifter och rykten som under de senaste dagarna har börjat sprida sig håller Amazon på att lansera sin egen kryptovaluta. Detta skulle i sådana fall innebära att de ökar sitt grepp om e-handeln ytterligare, något som många välkomnar men något som många också är tveksamma över.

Nya uppgifter

Enligt Coindesk har Amazon under de senaste dagarna lagt upp flera olika jobbannonser som tyder på att de håller på att lansera sin alldeles egen kryptovaluta. I beskrivningen till en av jobbannonserna står det till exempel att ”Denna produkt kommer låta kunderna växla in sina pengar till en digital valuta som kunden sen kan använda för att för att köpa varor och betala för tjänster som Prime Video.” Detta visar med klar tydlighet att det är en form av digital valuta som Amazon planerar att utveckla.

Projektet är ännu inte officiellt men det är troligt att vi kommer få höra mer inom en snar framtid.

Utvecklingsländer

Andra jobbannonser som rör det nya projektet nämner att det första landet där valutan kommer lanserar är Mexiko. När den blivit testad där kommer den att komma till fler länder. Värt att nämna är många av jobbannonserna tycks antyda att valutan först och främst ska vara riktad mot utvecklingsländer. Det är dock väldigt troligt att även resten av världens länder kommer att få tillgång till denna nya valuta, för eller senare.

När släpps den?

Då Amazon ännu inte gått ut med ett officiellt uttalande gällande projektet är det omöjligt att veta exakt när deras egen valuta kommer att släppas. Vi kan dock anta att eftersom de börjat anställa människor för att utveckla den har de kommit förbi planeringsstadiet och nu är redo att satsa på projektet. Räkna dock inte med att få se den inom den närmsta framtiden.

Att utveckla en helt ny betallösning, även om planering redan är klar, tar tid. Sen ska den också testas, först i Mexiko och sen i andra länder. Det är mycket möjligt att vi kommer få se begränsade tester av den i början av 2022 men det är i nuläget mycket svårt att avgöra. Kanske kommer den tidigare och kanske kommer det att dröja flera år till. Vi får helt enkelt vänta och se.

Vad innebär detta?

Det är väldigt svårt att göra en bra gissning för när denna nya valuta kommer dyka upp men vi kan göra bra gissningar för vad detta kommer att innebära. Möjligheten att växla in dina pengar till en valuta som Amazon själva erbjuder gör att de kan bygga ut sitt ekosystem ytterligare och locka fler kunder med fina erbjudanden. De kommer med stor sannolikhet att ta fler marknadsandelar och detta enorma företag kommer att växa sig ännu större.

Det är dock omöjligt att veta exakt vad som kommer att hända, speciellt eftersom vi inte vet vad som kommer vara möjligt med deras kryptovaluta. Vad vi däremot vet är att vi kommer fortsätta hålla ögonen öppna efter alla nyheter gällande detta projekt och vi kommer hålla dig uppdaterad om allt du behöver veta!